Πέθανε παιδί από Η1Ν1

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Παρασκευής παιδί 5,5 χρόνων το οποίο είχε προσβληθεί από επικίνδυνο ιό γρίπης στο Δήμο Θερμαϊκού της Θεσσαλονίκης. Το παιδί μολύνθηκε στους πνεύμονες και στη συνέχεια υπέκυψε από ανακοπή καρδιάς. Όπως δήλωσε στο thestival.gr o ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον θανατηφόρο ιό Η1Ν1. Το γεγονός ερευνάται από την πανεπιστημιακή ιατρική κοινότητα. Ο λοιμωξιολόγος κ. Σοφός του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει εξετάσεις για προληπτικούς λόγους στην οικογένεια του άτυχου παιδιού.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η μόλυνση συντελέστηκε την περασμένη Τρίτη. Ο ιός εξελίχθηκε μέσα σε τρεις ημέρες. Οι γονείς επισκέφθηκαν μαζί με το παιδί τους αρχικά ιδιωτικό γιατρό, στη συνέχεια το κέντρο υγείας Μηχανιώνας και από εκεί την κλινική Άγιος Λουκάς, όμως ήταν ήδη πολύ αργά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούγκα δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανησυχίας για τους συμμαθητές του άτυχου παιδιού καθώς ο ιός μεταδίδεται με σταγονίδια και όχι με την επαφή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ