Πέθανε ο διάσημος σκύλος της Πάρου

Πέθανε ο διάσημος σκύλος της Πάρου

Σε ηλικία 11 ετών ο Νέγκρο, ο ο διασημότερος σκύλος της Πάρου έφυγε από τη ζωή ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. 

Όπως μεταδίδει το zoosos.gr το αξιαγάπητο τετράποδο βρέθηκε νεκρό μέσα στο κατάστημα όπου συνήθιζε να κοιμάται και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε πρόσφατα, έδειξαν ότι είχε κατεστραμμένα νεφρά και συκώτι τα οποία παρά την εντατική θεραπεία δεν κατάφεραν να επανέλθουν. 

Ο Νέγκρο γεννήθηκε το 2003 και από το 2004 βρισκόταν υπό την προστασία φιλόζωων της Παροικιάς. Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο το 2007, όταν ο Δήμος Πάρου αποφάσισε να τον απομακρύνει από τον οικισμό προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των φιλόζωων οι οποίοι μάζεψαν περισσότερες από 700 υπογραφές που ζητούσαν ο σκύλος να αφεθεί ελεύθερος για να ζήσει στον φυσικό του χώρο. 

Τελικά ο Δήμος Πάρου υποχώρησε και το συμπαθές τετράποδο κυκλοφορούσε και πάλι ελεύθερο. Ωστόσο κάποιοι ενοχλήθηκαν από την παρουσία του και το αυτοάνοσο νόσημα που εμφάνιζε στο δέρμα. Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2012 ένας από τους καταστηματάρχες της περιοχής τον είχε κλωτσήσει μπροστά στα μάτια μιας τουρίστριας, η οποία τον κατήγγειλε στην Αστυνομία. 

Ο Νέγκρο – που ήταν εξαιρετικά χοντρός – αφού όλοι τον τάιζαν τριγυρνούσε κυρίως στην περιοχή της Αγοράς και του Κάστρου στην Παροικιά και παρά το γεγονός ότι ήταν ένα από τα ελάχιστα αδέσποτα του νησιού, στάθηκε τελικά και τυχερός αφού αγαπήθηκε από την πλειοψηφία των κατοίκων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ