Πετάξτε τα γυαλιά με την κατάλληλη επέμβαση

Πετάξτε τα γυαλιά με την κατάλληλη επέμβαση

Προβλήματα όρασης αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιθυμούν να απαλλαγούν απο τα γυαλιά οράσεως. Ο κ. Βαίου μας λύνει όλες τις απορίες για τις διαθλαστικές επεμβάσεις.

Γράφει ο κ. Τάσος Βαΐου, Χειρουργός- Οφθαλμίατρος.

Τι είναι διαθλαστικές επεμβάσεις.

Είναι οι επεμβάσεις με τις οποίες προσπαθούμε να μηδενίσουμε τις διαθλαστικές ανωμαλίες (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός μυωπικός και υπερμετρωπικός καθώς και η πρεσβυωπία). Κατ’ αυτόν τον τρόπο αποκτούμε πλήρη όραση χωρίς τη βοήθεια των γυαλιών ή των φακών επαφής. Σε πολλές περιπτώσεις αποκτούμε αυτό το οποίο οι Αγγλοσάξονες ονομάζουν super vision, δηλαδή όραση μεγαλύτερη από τα 10/10 που είναι στο μέσο όρο των ανθρώπων.

Γιατί προχωρούμε σε διαθλαστικές επεμβάσεις.

Κατ’ αρχάς είναι οι πρακτικοί λόγοι– εδώ υπάγονται οι αθλητές ή διάφορα επαγγέλματα στα οποία δεν είναι δυνατή η χρήση γυαλιών (πιλότοι, σώματα ασφαλείας, κ.λπ.)  οι κοσμητικοί λόγοι αλλά και οι θεραπευτικοί λόγοι όπως η ανισομετρωπία (μεγάλη διαφορά βαθμών μεταξύ των δυο ματιών) οπότε δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διορθωτικά γυαλιά για όλη τη διόρθωση καθώς και η αμβλυωπία (τεμπέλικο μάτι) όπου έχει παρατηρηθεί ότι σε μεγάλο αριθμό ατόμων αυξάνεται η όραση στο τεμπέλικο μάτι μετά το Laser.

Σε ποιά ηλικία γίνονται οι διαθλαστικές επεμβάσεις;

Συνήθως όταν παρατηρείται σταθεροποίηση των ανωμαλιών για 1 με 2 χρόνια και συνήθως η ηλικία αυτή είναι 18-21 ετών.

Πολλές φορές προχωρούμε σε Laser και σε μικρότερες ηλικίες είτε διότι ο πελάτης μας πρέπει να δώσει εξετάσεις σε σχολή που απαιτείται πλήρης όραση χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής ή διότι ο νεαρός ασθενής μας παρ’ όλους τους βαθμούς μυωπίας ή υπερμετρωπίας ή αστιγματισμού που έχει δεν φοράει γυαλιά ή φακούς (κυρίως ψυχολογικοί λόγοι στην εφηβεία κ.λπ.).

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ