Πέταξε με RAFALE ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Όπως πρώτοι γράψαμε στο enikos.gr τις προηγούμενες ημέρες, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, βρίσκεται στη βάση Μont de Marsan (στη νοτιοδυτική Γαλλία), στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί.

Την Τετάρτη στο πλαίσιο διεξαγωγής της άσκησης «VOLFA 2020», που ολοκληρώνεται σήμερα, παρευρέθη στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-Day).

Το πρωί, ο Αρχηγός ΓΕΑ μπήκε στο κόκπιτ διθέσιου μαχητικού Rafale, πετώντας ως ζεύγος με Γάλλους συναδέλφους του. Πήρε μέρος σε εικονικές αερομαχίες, σε πτήσεις χαμηλής ναυτιλίας, προσβολής στόχων εδάφους κ.α.

Γενικώς, ο Αρχηγός εξομοίωσε όλα τα διαθέσιμα σενάρια «πίνοντας το αίμα» του νέου αποκτήματος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr το μαχητικό Rafale ήταν της έκδοσης F3R, όμοιας δηλαδή με τα «ελληνικά».

Όμως, δεν έμεινε σε αυτά. Επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault, όπου ξεναγήθηκε στην γραμμή παραγωγής, βλέποντας αθέατες όψεις του μαχητικού ενώ πραγματοποίησε πτήση και με εξομοιωτή, σαν κι αυτό που θα παραλάβει η ΠΑ, για την εκπαίδευση των πιλότων της στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο Αρχηγός έδειξε ενθουσιασμένος με τις ικανότητες του νέου μαχητικού. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας θα παραλάβει συνολικά 18 αεροσκάφη, 12 μεταχειρισμένα και 6 καινούρια ενώ όπως αποκαλύψαμε πρόσφατα στο enikos.gr τα πρώτα Rafale αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2021.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ