Περιστέρι: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικες, 13, 14 και 16 ετών, για τον ξυλοδαρμό της μαθήτριας

Τρεις ανήλικες ηλικίας 13, 14 και 16 ετών συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής για τον άγριο ξυλοδαρμό μιας 13χρονης συμμαθήτριάς τους σε Γυμνάσιο στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αναζητείται ακόμη ένας ανήλικος για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων καθώς βιντεοσκόπησε και διαμοίρασε σε άλλα άτομα την εν λόγω επίθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τη δράση της στην κατεύθυνση της πρόληψης και της καταστολής της νεανικής παραβατικότητας, στο πλαίσιο ενίσχυσης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των ανηλίκων.

Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 17-11-2023 στο Περιστέρι, -3- ανήλικες, ηλικίας 16, 14 και 13 ετών, για σωματικές βλάβες και απειλή σε βάρος συνομήλικής τους στο Περιστέρι.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω ανήλικες επιτέθηκαν με λακτίσματα και απείλησαν λεκτικώς 13χρονη συνομήλική τους, εντός σχολικού συγκροτήματος στο Περιστέρι.

Επιπλέον αναζητείται έτερος ανήλικος για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων καθώς βιντεοσκόπησε και διαμοίρασε σε έτερα άτομα την εν λόγω επίθεση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μετά τον ξυλοδαρμό, της έστειλαν και απειλητικά μηνύματα: Θα σε αποτελειώσουμε

Στις εικόνες που μετέδωσε το Star καταγράφεται ο άγριος ξυλοδαρμός της μαθήτριας από άλλες συμμαθήτριές της, στο προαύλιο του σχολείου. Οι τρεις μαθήτριες χτυπούν την 13χρονη, της ρίχνουν γροθιές και κλωτσιές στην πλάτη και τα πόδια, ενώ δεν διστάζουν να την σύρουν ακόμη και από τα μαλλιά.

Εξίσου σοκαριστικό είναι και το γεγονός ότι ο ξυλοδαρμός της 13χρονης λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια δεκάδων μαθητών, οι οποίοι αντί να σπεύσουν να σώσουν το κορίτσι, βγάζουν τα κινητά τους τηλέφωνα και καταγράφουν τις σκηνές.

«Αυτή τη στιγμή φοβάμαι και για τη ζωή του παιδιού μου… εφόσον έφτασαν σε αυτό το σημείο μπορεί να κάνουν και τίποτα χειρότερο. Εδώ μιλάμε για επικίνδυνα παιδιά. Για ασήμαντη αφορμή… κάποιοι το παίζουν αρχηγοί μέσα στο σχολείο» τονίζει ο πατέρας της μαθήτριας σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό.

Η 13χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων με χτυπήματα στο κεφάλι. «Πήγαμε στο “Παίδων”, την εξέτασε γιατρός, έκανε αξονική… είχε πονοκέφαλο από τα χτυπήματα στο κεφάλι… στο σώμα είχε κάτι εκδορές. Μετά την αστυνομία δεχόταν απειλητικά μηνύματα ότι “θα σε αποτελειώσουμε” και τέτοια…» δήλωσε ο πατέρας της μαθήτριας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ