Περιπέτεια στα χιόνια για 5 άτομα στην Φυλή: Αγνόησαν το απαγορευτικό και εγκλωβίστηκαν – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Περιπέτεια στα… χιόνια για πέντε επιβάτες δύο αυτοκινήτων που παρά τη σφοδρή χιονόπτωση λόγω της κακοκαιρίας «AVGI», πήγαν στην Φυλή, παρακούοντας τις οδηγίες και τις εντολές των Αρχών. Από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής προκειμένου να τους προσεγγίσουν και να τους απεγκλωβίσουν.

Η μία επιχείρηση αφορά σε ένα όχημα με τρία άτομα που από το βράδυ της Τρίτης είναι εγκλωβισμένα στην κορυφή της Κυράς και οι πυροσβέστες προσπαθούν να προσεγγίσουν από την Κρύα Πηγή. Στο σημείο κατευθύνονται πεζή πέντε μέλη της ΕΜΑΚ.

Η δεύτερη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Πυργάκι, βόρεια από την κορυφή Καραμανλή όπου είναι εγκλωβισμένο ένα όχημα με δυο άτομα. Η προσπάθεια προσέγγισης γίνεται ξανά πεζή καθώς η χιονόστρωση είναι έντονη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει όχημα της Πυροσβεστικής στο σημείο.

Αίσιο τέλος για τα 15 εγκλωβισμένα οχήματα στην Πάρνηθα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους οδηγούς 15 οχημάτων οι οποίοι παρά το απαγορευτικό λόγω της έντονης χιονόπτωσης πήγαν στην Πάρνηθα, μέσω χωματόδρομων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όχημα του Πυροσβεστικού Σώματος επιχείρησε να πλησιάσει τους οδηγούς και έπειτα από προσπάθειες που έγιναν, επετεύχθη τελικά ο καθαρισμός του δρόμου ώστε τα οχήματα να αποχωρήσουν.

Στους οδηγούς επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100 ευρώ για άσκοπη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Και αυτό καθότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ