Περιορισμός κυκλοφορίας: Με “συνταγή” Πάσχα και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς – Ποια μέτρα εξετάζονται

Οι Έλληνες πειθάρχησαν στα μέτρα που είχαν τεθεί σε εφαρμογή το Πάσχα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων με την κυβέρνηση να μιλά για ένα πετυχημένο crash test. Άλλωστε κυβερνητικά στελέχη είχαν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πριν από την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας ότι το στοίχημα είναι μεγάλο προκειμένου να εμποδιστεί η διασπορά του κορονοϊού, και ότι από τον βαθμό πειθαρχίας των πολιτών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η σταδιακή μετέπειτα άρση των περιοριστικών μέτρων και η επιστροφή στην κανονικότητα.

Η νέα “πρόκληση” για το κυβερνητικό επιτελείο είναι εκείνη της Πρωτομαγιάς και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση και γι’ αυτό φαίνεται να εξετάζεται η εφαρμογή μέτρων ανάλογων με εκείνα του Πάσχα ως προς την κυκλοφορία και τις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγάλη έξοδος της Πρωτομαγιάς, είναι κάτι που η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει. Μέχρι τότε τα μέτρα θα ισχύσουν ως έχουν ενώ εκείνο το τριήμερο εξετάζεται να υπάρχουν ξανά αυξημένοι έλεγχοι για μετακινήσεις εκτός νομού και μεγαλύτερα πρόστιμα. Όσον αφορά το sms μετακίνησης, αυτό τείνει προς κατάργηση, η οποία είτε θα γίνει σταδιακά είτε απευθείας, μέχρι και τα μέσα Μαΐου αλλά εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τρόπος δήλωσης μετακίνησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ