Κορονοϊός: Η ζωή μας μετά την καραντίνα

Της Αιμιλίας Σταθάκου,

Ο κόσµος µετά την πανδηµία θα αλλάξει κατά πολύ. Οι αλλαγές που θα επιφέρει η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση θα έχουν σηµαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία, στα συστήµατα υγείας και στην ψυχολογία των πολιτών. Παρακαταθήκη για την επόµενη ηµέρα θα είναι ένα σύγχρονο ψηφιοποιηµένο δηµόσιο σύστηµα και ένα ισχυρό και αξιόπιστο Εθνικό Σύστηµα Υγείας. Νέα κρεβάτια ΜΕΘ, προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση των δοµών της Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας είναι όσα έγιναν σε µόλις πέντε εβδοµάδες.

Η πανδηµία έβαλε τη χώρα σε τροχιά µεταρρυθµίσεων και απέδειξε ότι ο ελληνικός λαός διαθέτει οµοψυχία και, όταν χρειαστεί, µπορεί να τα καταφέρει. Την επόµενη ηµέρα και τη µετάβαση στην κανονικότητα περιγράφουν έξι διακεκριµένοι καθηγητές.

“Τρεις σηµαντικοί παράγοντες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όσον αφορά την πρωτογενή πρόληψη, τη δευτερογενή πρόληψη και τη θεραπεία κατά την πανδηµία της COVID-19. Πρώτον, η ανάγκη συνεχούς και µαζικής επιδηµιολογικής επιτήρησης, που πλέον θα διαθέτει η χώρα µας µε τις κινητές µονάδες για τη διενέργεια εξετάσεων. Μπορεί τα επιδηµιολογικά δεδοµένα στο σύνολο της χώρας να είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο σε συγκεκριµένες δοµές µπορεί να ισχύει το αντίθετο”, αναφέρει ο Καθηγητής Θεραπευτικής της Ιατρικής Σχολής, πρύτανης ΕΚΠΑ Θάνος ∆ηµόπουλος.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ