Πέραμα: 24ωρη απεργία στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη για το δυστύχημα – Τι λέει η ΓΣΕΕ

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας κήρυξε 24ωρη απεργία στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη για αύριο, Τρίτη, ενώ η ΓΣΕΕ ζητεί την λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας, μετά την σημερνή τραγωδία στο Πέραμα.

Το Συνδικάτο Μετάλλου καλεί σε συγκέντρωση στην κεντρική πύλη Περάματος και χαρακτηρίζει «προδιαγεγραμμένο έγκλημα τον θάνατο του συνάδελφου μας και τον σοβαρό τραυματισμός δύο ακόμα». Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, με αφορμή το νέο έγκλημα που σημειώθηκε σήμερα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος κατά την διάρκεια εργασιών σε πλοίο, καλεί  όλους «την Τρίτη 30/5/2023 στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στις 8 π.μ., στη κεντρική πύλη Περάματος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.  Η σχετική απόφαση πάρθηκε στην διάρκεια συνεδρίασης των διοικήσεων του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ν/Β Ελλάδας, του Παραρτήματος ναυπηγείων «Σπανόπουλου» και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά, με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαΐου, 2023.

Στην ανακοίνωσή του, «το Συνδικάτο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του νεκρού εργαζόμενου. Εύχεται γρήγορη και καλή ανάρρωση στους δύο τραυματίες εργάτες. Σήμερα θρηνούμε έναν ακόμα συνάδελφο μας στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα που συντελείται στην Ναυπηγοεπισκευστική ζώνη του Περάματος, στη Σύρο, στη Σαλαμίνα, στην Ελευσίνα, εξαιτίας των ελλιπών μέτρων προστασίας, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, την εντατικοποίηση και τους ανύπαρκτους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Μόλις τους τελευταίους έξι μήνες, το συνδικάτο Μετάλλου έχει κάνει τέσσερις απεργίες, δεκάδες καταγγελίες και στάσεις εργασίας για τα ζητήματα αυτά. Δεν είμαστε μάντεις, κάθε μέρα προειδοποιούμε για αυτό που βιώνουμε.», αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου.

Η ΓΣΕΕ

«Δυστυχώς, ακόμη ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας και δύο εργαζόμενοι τραυματίζονται, γιγαντώνοντας τη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στη χώρα μας. Η σημερινή τραγωδία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με τον θάνατο ενός 47χρονου χειριστή γερανού και τον τραυματισμό ακόμη δύο εργατών, αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα μας» αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε ανακοίνωσή της, για την τραγωδία στο Πέραμα.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι έχει κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα, ζητώντας τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων, «ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους εργαζόμενους».

«Ζητάμε για πολλοστή φορά από τους υπεύθυνους, τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων, καθώς και την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας. Ζητάμε για τη σημερινή τραγωδία την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν και την τιμωρία των υπευθύνων» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ