Πέλλα : Έκρυβαν ολόκληρο οπλοστάσιο σε σπίτια και αυτοκίνητα – Βρέθηκαν τουφέκια, πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες – ΦΩΤΟ

Συνελήφθησαν δύο άντρες που έκρυβαν πολεμικό υλικό σε αυτοκίνητα και σπίτια σε περιοχές της Πέλλας. Για την ακρίβεια φαίνεται πως είχαν στήσει ολόκληρο οπλοστάσιο  με δεκάδες όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες ακόμα και βλήματα όλμου. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία μετά από επιχείρηση σε περιοχές της Πέλλας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο άνδρες χθες το πρωί.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 56 και 63 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, παράβασης Νομοθεσίας που αφορά σε Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις και παράβαση Νομοθεσίας που αφορά σε «Ψηφιακή Διακυβέρνηση – Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες και άλλες διατάξεις».

Οι Αρχές μάλιστα εξετάζουν τα ευρήματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε έκνομες ενέργειες αναζητώντας παράλληλα την προέλευση του πολεμικού υλικού.

Πέλλα

Έρευνες της ΕΛΑΣ σε οχήματα και σπίτια

Σε έρευνα των αστυνομικών σε δύο αυτοκίνητα και τρία σπίτια που χρησιμοποιεί ο 56χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι κρότου με φυσίγγιο στη θαλάμη, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, ένα ζεύγος από ρόπαλα συνδεδεμένα με αλυσίδα , δύο κυνηγετικά όπλα, ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα πιστόλι αερίου, ένα ξίφος, γεμιστήρες, φυσίγγια, αμπούλες αερίου διοξειδίου του άνθρακα, κροτίδες, φωτοβολίδες και κοινοί πυροκροτητές.

Πέλλα

Έπειτα εντοπίστηκε ο 63χρονος, ο οποίος σε αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού του έκρυβε έντεκα μαχαίρια, εκ των οποίων το ένα αναδιπλούμενο, δώδεκα κοινούς πυροκροτητές, τρία κυλινδρικά φιαλίδια που περιείχαν εννέα κοινούς πυροκροτητές, ένα βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο, πλήθος δοχείων, φιαλιδίων, μικροδεμάτων που περιείχαν ποσότητες άγνωστων μειγμάτων, που θα αποσταλούν για περαιτέρω εξέταση, επτά κάνες μακρύκανου όπλου, φυσίγγια, γεμιστήρες, πιστόλι κρότου και βολίδες πυροβόλου όπλου

Οι κατασχεθείσες εκρηκτικές ύλες – πυροκροτητές κ.ά. παραδόθηκαν σε αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδας και δείγματα αυτών θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση σε αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πέλλα

Ένα από τα παραπάνω αυτοκίνητα, που έφερε ίχνη παραποίησης αριθμού πλαισίου, κατασχεθέντα πυροβόλα όπλα, πιστόλι κρότου, ουσιώδη μέρη όπλων και πυρομαχικά (φυσίγγια) θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση σε αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας.

Το κατασχεθέν στρατιωτικό υλικό παραδόθηκε σε αρμόδιο συνεργείο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Πέλλα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ