Πάτρα: Ξεσπά ο πατέρας των 3 παιδιών – «Θα τα πούμε στις δικαστικές αίθουσες»

Ξεσπά ο Μάνος Δασκαλάκης, ο πατέρας που θρηνεί την απώλεια των τριών παιδιών του μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα.

Ο κ. Δασκαλάκης μετά το δημοσίευμα που έγραφε ότι είναι έγκλημα ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας καθώς βρέθηκε ότι εισέπνευσε τοξικό αέριο και διέψευσε η Κεντρική Ιατροδικαστική Υπηρεσία, δήλωσε ότι η οικογένεια θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων δημοσιεύουν τέτοιες ψευδείς ειδήσεις, την ώρα που είναι συντετριμμένη από την απώλεια του τρίτου παιδιού της.

Ο Μάνος Δασκαλάκης χαρακτηρίζει “αθλιότητα” το άρθρο και ευχαριστεί εκ μέρους όλης της οικογένειας τον Προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας για τα γρήγορα αντανακλαστικά και την άμεση διάψευση.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο tempo24.news:

«Δημοσιεύματα σαν το απογευματινό ούτε βοηθούν την έρευνα των αρχών, ούτε τιμούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Ευχαριστούμε τον Προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που με άριστα αντανακλαστικά διέψευσε ταχύτατα αυτήν την αθλιότητα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η απάντησή μας στους εμπνευστές της θα δοθεί πολύ σύντομα στις δικαστικές αίθουσες. Δυστυχώς μικρή μερίδα αυτοαποκαλούμενων ως δημοσιογράφων δεν σέβεται ούτε τον πόνο μας, ούτε τη μνήμη των παιδιών μας. Ας σταματήσει άμεσα όλο αυτό που ζούμε».

Η ανακοίνωση του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας για την Τζωρτζίνα – Διαψεύδει τις πληροφορίες για την αιτία θανάτου της

Διέψευσε και επισήμως ο προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν τη Δευτέρα, σχετικά με την αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου κοριτσιού της οικογένειας της Πάτρας

Σε επιστολή του, ο Νικόλαος Καρακούκης αναφέρει τα εξής:

“ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 και περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται.

Αθήνα 21/2/2022

Ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Νικόλαος Γ Καρακούκης

Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ”

Το θρίλερ συνεχίζεται στην Πάτρα

Νωρίτερα, το enikos.gr είχε επικοινωνήσει με ανώτατα στελέχη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, που γνωρίζουν καλά την υπόθεση και τα οποία διέψευδαν τις συγκεκριμένες πληροφορίες, επισημαίνοντας ότι αναμένεται να εκδοθεί και επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα.

Μεταξύ άλλων, το επίμαχο δημοσίευμα, που διαψεύδει ο κ. Καρακούκης, υποστηρίζει ότι κατά την ιατροδικαστική εξέταση στην 9χρονη Τζωρτζίνα εντοπίστηκε αλλοίωση στο οστό της μύτης του κοριτσιού, που φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας των τριών κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης, μιλώντας στο thebest έκανε λόγο για “fake” δημοσίευμα σημειώνοντας πως προτίθεται να κινηθεί νομικά. Από την πρώτη στιγμή, ο πατέρας έκανε λόγο για ψευδή διαρροή μιλώντας στην ιστοσελίδα, όπως και οι δικηγόροι της οικογένειας Γιάννης Κόττας και Δημήτρης Καράμπελας.

Πάτρα- γονείς- Τζωρτζίνα

“Κλειδί” η διαλεύκανση της αιτίας θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας

Η 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν το τελευταίο παιδί της οικογένειας στην Πάτρα, που εξέπνευσε το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ο θάνατός της αποτέλεσε την αφορμή ώστε να υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας και η υπόθεση να ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Η διαλεύκανση της αιτίας θανάτου της 9χρονης θεωρείται “κλειδί” για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους και οι δύο αδελφούλες της.

Εντός των επόμενων ημερών πιθανολογείται ότι θα βγει το πόρισμα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, που αναμένεται να ρίξει περισσότερο “φως” στην υπόθεση, η οποία συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

Πάτρα: “Οι γιατροί ήθελαν να τοποθετήσουν κάμερα στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα” – Οι νέες πληροφορίες

Τη στιγμή που το “θρίλερ” με τα τρία νεκρά παιδιά της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, και νέα στοιχεία για την συγκλονιστική υπόθεση βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega τη Δευτέρα, παιδίατροι στην Πάτρα επισημαίνουν ότι τους είχε προβληματίσει ιδιαίτερα το ότι τα κορίτσια παρουσίαζαν προβλήματα υγείας, όταν βρίσκονταν σε μονόκλινα δωμάτια, χωρίς την επίβλεψη γιατρών, ενώ όταν βρίσκονταν σε ΜΕΘ δεν παρουσίαζαν ανησυχητικά επεισόδια.

Τα περιστατικά αυτά, είχαν δημιουργήσει σαφείς υπόνοιες στους γιατρούς και είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες εντός των χώρων όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, αν και τελικά δεν υλοποιήθηκε αυτό το σχέδιο.

Όταν το παιδί μετακινείτο από το ένα νοσοκομείο στο άλλο “υπήρχε ενημέρωση να υπάρχει ιδιαίτερη επιτήρηση στον χώρο όπου διαμένει, μακριά από τους γιατρούς και εκτός ΜΕΘ ώστε να μην συμβεί κάποιο απρόοπτο”, αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ.

Πάτρα- γονείς- Τζωρτζίνα Twitter

Η μητέρα των τριών κοριτσιών, σε μία από τις συνεντεύξεις που έδωσε πρόσφατα είχε πει ότι τα παιδιά έμεναν σε μονόκλινα δωμάτια, γιατί έτσι πρότειναν οι γιατροί.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, αυτές οι δηλώσεις της μητέρας έρχονται σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι γιατροί, οι οποίοι αποκάλυψαν πως η διαμονή των παιδιών σε μονόκλινο ήταν επίκληση της μητέρας των κοριτσιών, που φέρεται να τους ανέφερε ότι ήταν έγκυος λίγων εβδομάδων και ζαλιζόταν κι έτσι ήθελε να μείνει στο μονόκλινο, στο πλευρό της κόρης της.

Σε σχέση με την εξέλιξη των ερευνών υπάρχει μία δυσπραγία μεταξύ αστυνομικών και δικαστικών υπηρεσιών στην Πάτρα, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός. Λόγω γραφειοκρατικών κολλημάτων φαίνεται πως η εκκίνηση της έρευνας θα καθυστερήσει.

Όπως ανέφεραν σχετικές πληροφορίες, 25 άτομα αναμένεται να καταθέσουν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση για τους περίεργους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας στην Πάτρα.

Τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να διακριβώσουν τις συνθήκες θανάτου – μέσα σε 32 μήνες – των τριών αδελφών, ηλικίας έξι μηνών, τριάμισι και εννέα ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ