Πάτρα – Τζωρτζίνα: Οι νέες ζωγραφιές και τα χειρόγραφα σημειώματα – ΒΙΝΤΕΟ

Οι νέες ζωγραφιές αλλά και χειρόγραφα σημειώματα της Τζωρτζίνας αναμένεται να βοηθήσουν τους ειδικούς και να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση της Πάτρας.

Όπως αποκάλυψε  η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», τα νέα ευρήματα εμφανίζουν μια εντελώς «διαφορετική Τζωρτζίνα», όταν απευθυνόταν μέσω ζωγραφιών στη γιαγιά της Ελένη Νταβλούρου, μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη, και σ’ ένα άλλο κορίτσι όταν την καλούσαν να αφιερώσει ζωγραφιές στη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στο χειρόγραφο σημείωμα το άτυχο κορίτσι έγραφε στη  μητέρα της: «Μαμά, άμα γυρίσεις πάρε με τηλέφωνο θα είμαι στη Βιβή. Σ’ αγαπώ πολύ, μαμά».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά,  οι Αρχές, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αν και ερεύνησαν εξονυχιστικά το διαμέρισμα της οικογένειας προκειμένου να κατασχέσουν πολύτιμο υλικό,  δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ότι σε μπαλκόνι του σπιτιού  υπήρχε μια τσάντα, η οποία περιείχε σχολικές ζωγραφιές και σημειώσεις της μικρής Τζωρτζίνας, την περίοδο που το κορίτσι πήγαινε στο σχολείο, δηλαδή πριν υποστεί την τετραπληγία.

Τη συγκεκριμένη τσάντα παρέδωσε, όπως είχε κάνει γνωστό με ανακοίνωση του, στην ανακρίτρια  ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοιοκυράς των Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου.

Σε μπλοκ φαρμακευτικής εταιρείας

Την ίδια στιγμή, ζωγραφιές και προσωπικά αντικείμενα της Τζωρτζίνας, από το σπίτι στην Πάτρα, έφερε στο φως και η εκπομπή “Live News” του Mega. Η 9χρονη ζωγράφιζε σ’ ένα μπλοκ φαρμακευτικής εταιρείας, του φαρμάκου NEXAVAR, ενός φαρμάκου χημειοθεραπείας, που σύμφωνα με γιατρούς, χορηγείται σε ασθενείς οι οποίοι πάσχουν συνήθως από καρκίνο στα νεφρά ή το ήπαρ.
Ένα φάρμακο ωστόσο, που σύμφωνα με τους γιατρούς της Μαλένας, δεν της χορηγήθηκε ποτέ, προκαλώντας ερωτήματα για το ποιος έδωσε και πού βρήκε ένα τέτοιο μπλοκ εκείνη τη συγκεκριμένη περίοδο η Τζωρτζίνα για να ζωγραφίσει.

Ανάμεσα στις ζωγραφιές της, δυο λέξεις, κι αυτές γραμμένες με μαύρο χρώμα. “Καλή μαμά”. Υπήρχαν όμως και όμορφες στιγμές, στιγμές που το παιδί που ζωγράφιζε με χρώματα ζωηρά, χαρούμενα, ζωγραφιές αφιερωμένες στη γιαγιά της, τη μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη.

Παράλληλα η Τζωρτζίνα είχε γράψει στίχους και από δυο αγαπημένα της τραγούδια. Τη “Ναφθαλίνη” του Αντώνη Ρέμου και το “Συγχώρεσέ με” του Γιώργου Αλκαίου. Πάνω από τις λέξεις, κάποιος με στυλό και γνώσεις μουσικής, όπως ο μπαμπάς της, είχε σημειώσει τα ακόρντα. Σημειωμένες νότες που “ντύνουν” μελωδικά τους στίχους αυτούς, όταν εκείνη τραγουδούσε κι εκείνος τη συνόδευε με τη κιθάρα του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ