Πάτρα: Το πόρισμα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας θα δώσει απαντήσεις – Η σύμπτωση και τα νέα στοιχεία

Απαντήσεις στα ερωτήματα για τους ανεξήγητους αιφνίδιους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, καλούνται να δώσουν οι ειδικοί και οι αστυνομικές Αρχές, που ερευνούν την υπόθεση η οποία συγκλονίζει την κοινή γνώμη. “Φως” στο “θρίλερ” της Πάτρας αναμένεται να ρίξει το πόρισμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, που αναμένεται προς το τέλος του μήνα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Τα στοιχεία που θα προκύψουν αναμένεται να κλείσουν ή να ανοίξουν περαιτέρω τον κύκλο των ερευνών. Εξίσου σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και ιατροδικαστών για την υπόθεση. Τελευταίοι απ’ όλους θα κληθούν να καταθέσουν οι γονείς.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που μετέδωσε σήμερα το mega, υπάρχει ακόμη μία σύμπτωση σε σχέση με τους θανάτους των τριών κοριτσιών. Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, όλα τα προβλήματα υγείας που παρουσίασαν τα παιδιά και οι θάνατοί τους, συνέβησαν Σαββατοκύριακα. Ο τηλεοπτικός σταθμός, υπογράμμισε ότι τα Σαββατοκύριακα υπάρχει μικρότερη παρουσία των γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία. Επιπλέον, μία ιατρική διερεύνηση με αντίστοιχους θανάτους στο εξωτερικό, που πιθανότατα να δώσει μια εξήγηση στην τρομερή αυτή σύμπτωση, ωστόσο, δεν είναι ακόμη κάτι βέβαιο.

Οι Αρχές κρατούν ανοιχτό τον φάκελο του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζινας, η οποία είχε υποβληθεί σε επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη, που μπορεί να δώσει αποκαλυπτικά στοιχεία για τη λειτουργία της καρδιάς του άτυχου παιδιού. “Χάρη σε αυτό το μηχάνημα και στους αλγόριθμους ο γιατρός μπορεί να δει αν υπήρξαν αρρυθμίες πριν τον θάνατο. Αν έχει προηγηθεί αρρυθμία το μηχάνημα το ανιχνεύει και οι δικαστικές αρχές μπορούν να το βρουν”, δήλωσε ο καθηγητής καρδιολογίας Κωνσταντίνος Τσιούφης.

Τη Δευτέρα, οι γονείς των παιδιών, με μία μακροσκελή ανακοίνωσή τους αναφέρθηκαν στον θάνατο των κοριτσιών, που τους έχει βυθίσει στο πένθος.

“Οι θάνατοι τριών παιδιών μέσα σε διάστημα 2,5 ετών, με διαφορετική ηλικία και χωρίς επιστημονικά να διακρίνεται σαφές αίτιο θανάτου, αδιαμφισβήτητα δεν αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο και ευλόγως δημιουργούνται ερωτηματικά στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοια είδησης”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας. “Δυστυχώς η δημόσια έκκληση που απευθύναμε για να σταματήσει η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή ανακριβειών δεν εισακούστηκε. Η συνειδητή αυτή στάση μας όμως διαπιστώνουμε ότι δίνει την αφορμή να δημιουργηθούν αυθαίρετοι συνειρμοί και γενικά μια περιρρέουσα κατάσταση μυστηρίου σχετικά με το θέμα”, επισημαίνει η οικογένεια.

“Δεν είναι έτσι. Δεν βγήκε κάποιος εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. να πει κάτι. Πήραμε μια εντολή να κάνουμε μια έρευνα για να αποκλειστούν ενδεχόμενα. Το Ανθρωποκτονιών θα πάρει καταθέσεις από γιατρούς, μάρτυρες, νοσηλευτές για να βγάλει ένα συμπέρασμα”, είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ