Πάτρα: Τι λέει ο πραγματογνώμονας του θανάτου της Μαλένας για τη στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Για τη στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο, μίλησε ο Σωκράτης Τσαντίρης.

Ο κ. Τσαντίρης, που έχει οριστεί από τη Δικαιοσύνη πραγματογνώμονας έπειτα από τη μήνυση των γονιών κατά παντός υπευθύνου, για τον θάνατο της Μαλένας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για την υπόθεση:”Είναι μία πολύ οδυνηρή ιστορία. Μετά την ανάδειξη ενός θετικού ευρήματος, που αποδεικνύει εγκληματική πράξη, ευτυχώς ή δυστυχώς ξεκαθαρίζει το περιστατικό. Καταλαβαίνουμε όλοι και αντιλαμβανόμαστε τι έχει γίνει.

Ομολογώ ότι η εμπειρία μου αυτή ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Δεν μπορώ να προσθέσω κάτι άλλο ως προς αυτό. Οφείλω κι εγώ να περιμένουμε τους αρμόδιους που έχουν αναλάβει πια υπό το νέο πρίσμα να εξετάσουν τους άλλους δύο θανάτους καθώς και το τρίτο γεγονός, που αφορά στην ανακοπή που επέφερε βαριά σωματική βλάβη στο παιδί που απεβίωσε τον Ιανουάριο. Να εξετάσουμε και να δούμε πια υπό νέο πρίσμα τις αιτίες θανάτου του βρέφους, αν και αυτός ο θάνατος επήλθε από δηλητηρίαση ή ασφυξίαι καθώς και τον θάνατο της Μαλένας το 2019 αν και αυτός επήλθε από ασφυξία ή δηλητηρίαση”.

Όσο για το αν θα πάρουμε απαντήσεις στα ερωτήματά μας, τόνισε: “Οι ιατροδικαστικές πράξεις που διενεργήθηκαν το 2019 και το 2021 είχαν λάβει όλο το υλικό που μπορεί σήμερα να επανεξεταστεί και όπως τώρα διαπιστώθηκε ένα θετικό εύρημα, να διαπιστωθεί και τώρα ένα θετικό εύρημα έπειτα από επανεξέταση με ειδικούς ελέγχους που κάνουν, και με ειδικές εξετάσεις φαντάζομαι θα ζητούν οι αρμόδιοι. Οπότε θα αναδειχθεί πάλι ένα αντικειμενικό εύρημα που θα οδηγήσει με ασφάλεια σε ένα καινούργιο συμπέρασμα”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ