Πάτρα: Τα “σκοτεινά” σημεία στον θάνατο της Ίριδας – Η ιατροδικαστής διαψεύδει την Ρούλα Πισπιρίγκου

Πολλές πληροφορίες παραμένουν αδιευκρίνιστες στην υπόθεση θανάτου της Ίριδας, του ενός από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Ένα από τα αναπάντητα ερωτήματα είναι η ώρα θανάτου της. 
Η Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει ότι το παιδάκι πέθανε στις 8-9 το πρωί, ωστόσο τον ισχυρισμό της 33χρονης διαψεύδει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα.
Ενδεικτική ήταν η απάντησή της κατηγορούμενης όταν η Αγγελική Νικολούλη την είχε ρωτήσει σχετικά με την ώρα θανάτου της Ίριδας. “Πότε πιστεύεις ότι πέθανε το μωρό;” ρώτησε η δημοσιογράφος και η μητέρα απάντησε: “8 με 9 το πρωί”. “Όταν το πήγατε εκεί, λογικά σας είπαν οι γιατροί. Δεν μπορεί να μην σας είπαν” επέμεινε η Αγγελική Νικολούλη. “Όχι, η ιατροδικαστής το είπε”, υποστήριξε η Ρούλα Πισπιρίγκου.  “Τι σας είπε η ιατροδικαστής;” αναρωτήθηκε στην συνέχεια με την μητέρα να απαντά πως: “Είναι μεταξύ εμένα και της ιατροδικαστού”.  “Και τι είπε; Ότι μεταξύ 8 και 9 βλέπει;” συνέχισε η δημοσιογράφος για να απαντήσει καταφατικά η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Τι δηλώνει η ιατροδικαστής για τον θάνατο της Ίριδας

“Όταν η σορός έχει φυλαχθεί σε ψυκτικό θάλαμο και η νεκροτομή γίνεται μετά από αυτή τη διαδικασία, ποτέ και σε καμία περίπτωση ο ιατροδικαστής δεν προβαίνει σε εκτίμηση ώρας θανάτου. Την ώρα θανάτου της Ίριδας πιστοποίησε το Καραμανδάνειο νοσοκομείο και ήταν 11. 55” ανέφερε η Αγγελική Τσιόλα σε αποκλειστική δήλωσή της στον ΑΝΤ1.
Το επίσημο έγγραφο της νεκροτομής αναφέρει χαρακτηριστικά: “Συμπληρωματικά σας γνωρίζουμε ότι το βρέφος ανευρέθη νεκρό σήμερα 21/3/2021 και περί τις 11.30 στην κούνια του. Διεκομίσθη με κινητή ομάδα του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών Καραμανδάνειο όπου και τυπικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του”.
Η ώρα επιβεβαιώνεται και από το ηχητικό ντοκουμέντο του ΕΚΑΒ που είχε παρουσιάσει πρώτος ο ΑΝΤ1 στις 23 Φεβρουαρίου.  “Έχουμε κυρία που αναφέρει 6 μηνών παιδάκι χωρίς αισθήσεις. 11.37”, αναφέρεται.
Όμως και η Δήμητρα Πισπιρίγκου, ο άνθρωπος που βρήκε νεκρή την Ίριδα, διαψεύδει ουσιαστικά την αδελφή της, καθώς στις 23 Φεβρουαρίου είχε δηλώσει στο STAR ότι το μωρό πέθανε στις 11.30 το πρωί. “11.30 είναι η ώρα θανάτου του παιδιού Δεν είναι η ώρα που βρήκα το παιδί.  Το παιδί το βρήκα 11 παρά τέταρτο το πρωί” είχε αναφέρει.
Προκύπτει πλέον εύλογα η απορία. Αφού το παιδί βρέθηκε πριν από τις 11 γιατί ειδοποίησαν το ασθενοφόρο σχεδόν 45 λεπτά μετά;

Όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε από το STAR εάν έχει σκεφτεί ότι σε περίπτωση που ο θάνατος της Ίριδας αποδειχτεί δολοφονία, ενδεχομένως να οδηγηθεί και η αδελφή της στη Δικαιοσύνη, απάντησε: “Προφανώς και το έχω σκεφτεί αυτό το πράγμα αλλά να σου πω μια φράση που άκουσα ότι βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε έξι. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Θεωρώ και πιστεύω μέσα μου ότι δεν θα κάνουν λάθος, δεν υφίσταται αυτό το πράγμα”.

“Να με κατηγορούν για τον θάνατο της Ιριδούλας.. Θεωρώ και πιστεύω μέσα μου ότι δεν θα αποδειχθεί κάτι τέτοιο.  Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι τέτοιο.  Από εμένα δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, από κανέναν δηλαδή. Δεν μου περνάει καν από το μυαλό…” ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι δύο ιατροδικαστές (Καρακούκης – Καλόγρηας) πάντως που έχουν αναλάβει να διερευνήσουν την υπόθεση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας έχουν στη διάθεσή τους πλούσιο υλικό: Τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, το βιολογικό υλικό που διασώζεται, φωτογραφικό υλικό αλλά και τον ιατρικό φάκελο της Μαλένας.

“Βρισκόταν σε σύγχυση”

 Για… πλήρη σύγχυση έκανε λόγο ο ‘Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όσον αφορά στον χρόνο θανάτου της Ίριδας και το γεγονός ότι η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε πως ο θάνατος επήλθε μεταξύ 08:00-09:00 το πρωί, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση λέει στις 11.30, ο κ. Παπαδόπουλος, είπε πως “μάλλον εννοεί την ώρα της οριστικής βεβαίωσης, διάγνωσης του γεγονότος ότι  το μικρό βρέφος ήταν νεκρό. Άλλωστε, λέει “εγώ βρήκα το παιδί νεκρό, κάλεσα στις 10.45 και η ώρα θανάτου ήταν 11.30″. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν έχει και λογική σαν αναφορά και δεν υπάρχει χρονική σειρά στα γεγονότα έτσι όπως αναφέρονται. Προφανώς εννοεί την οριστική διάγνωση του γεγονότος ότι έχει επέλθει ο θάνατος του μωρού…”.

Το 08.00-09.00 που λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου “προκύπτει από την εντύπωση που ενδεχομένως αποκόμισε η ίδια, από το γεγονός ότι ίσως δεν άκουσαν το μωρό από την ώρα εκείνη και μετά. Ήταν σε πλήρη σύγχυση εκείνο το πρωί και ιδιαίτερα την ώρα που έκαναν αυτές τις δηλώσεις με το περιστατικό και το συμβάν και έτσι όπως είχε συμβεί” σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ωστόσο, στην επισήμανση ότι και οι δύο αδελφές είχαν πει ότι δεν είχαν επισκεφθεί το παιδί τη νύχτα και για πρώτη φορά βρέθηκε το παιδί να μην έχει αναπνοή στις 10.50, καθώς και ότι η ώρα “08.00-09.00″δεν προκύπτει από κάπου, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε: “Η ίδια αναφέρει ότι νωρίτερα είχε σηκωθεί και είχε ελέγξει το μωρό, πιθανότατα είναι εκείνη η ώρα, και υπολογίζει ότι από εκείνη τη στιγμή και μετά πιθανότατα επήλθε το μοιραίο”.

“Ήταν Σάββατο, σηκώθηκαν γύρω στις 11 παρά και τότε διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν είχε παλμό” συμπλήρωσε ο δικηγόρος, για να σπεύσει να διευκρινίσει πως “η υπόθεση της μικρής Ίριδας δεν έχει έρθει στα χέρια μου ως δικογραφία, όπως της Τζωρτζίνας” και πως όσα ξέρει τα έχει ακούσει από μαρτυρίες και συζητήσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ