Πάτρα: Τα αποτυπώματα της ασφυξίας σε Μαλένα και Ίριδα – Νέες αποκαλύψεις στη δικογραφία

Νέες αποκαλύψεις στη δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου των δύο μικρών κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας, στην υπόθεση θρίλερ που συγκλονίζει την Πάτρα και το πανελλήνιο.

Των Θ. ΠΑΝΟΥ & Α. ΚΑΝΔΥΛΗ

Το αποτύπωμα παλάμης στο μάγουλο της Ίριδας και τα σημάδια από νύχια στην κορυφή της μύτης της Μαλένας δείχνουν, σύμφωνα με τη νέα δικογραφία για τους θανάτους των δύο παιδιών, τον τρόπο με τον οποίο έφυγαν από τη ζωή.

Η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα είναι εβδομάδα εξελίξεων για την ολοκλήρωση της συγκλονιστικής υπόθεσης δολοφονίας των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο φάκελος με τη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών περιλαμβάνει, εκτός από τις δεκάδες καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και συγγενών του ζευγαριού, το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα.

Η ιατροδικαστική έκθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια των δύο εισαγγελικών λειτουργών που θα διεξαγάγουν την κύρια ανάκριση και θα ασκήσουν τις διώξεις, ίσως σε περισσότερα του ενός άτομα. Έπειτα από ενδελεχείς ιατροδικαστικές, τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις, οι ιατροδικαστές παρέθεσαν σαφή στοιχεία για τον μηχανισμό θανάτου της ηλικίας 6,5 μηνών Ίριδας και της 3,5 ετών Μαλένας, που δείχνουν πως τα δύο παιδάκια δολοφονήθηκαν και μάλιστα με ασφυξία.

Τα στοιχεία φαίνεται πως είναι αδιάσειστα, καθώς στην άκρη της μύτης της Μαλένας εντοπίζονται δύο σημάδια από νύχια, που σαφώς δείχνουν πως ο άνθρωπος που τη σκότωσε έφραξε με την παλάμη του τις εξωτερικές αναπνευστικές οδούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κοριτσάκι να υποστεί έναν αργό, βασανιστικό ασφυκτικό θάνατο και μάλιστα μέσα στον θάλαμο του νοσοκομείου, όπου είχε πάει για ιατρικές εξετάσεις.

Μάλιστα, με βάση το μήκος των αμυχών που εντοπίστηκαν στο πρόσωπο της Μαλένας, εκτιμάται ότι τα σημάδια αυτά έχουν προκληθεί από γυναικεία νύχια. Η εκτίμηση αυτή δεν περιλαμβάνεται στο ιατροδικαστικό πόρισμα, στο οποίο, ωστόσο, οι αμυχές περιγράφονται πολύ αναλυτικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε αυτό το στοιχείο θα εστιάσει η Δικαιοσύνη την έρευνά της, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τα σημάδια στο πρόσωπο του παιδιού έχουν γίνει από γυναικείο χέρι.

Ρούλα Πισπιρίγκου

Εκχυμώσεις

Όσον αφορά την Ίριδα, ο μηχανισμός θανάτου είναι σχεδόν παρόμοιος με αυτόν της Μαλένας. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο δολοφόνος φαίνεται να είχε τοποθετήσει και ένα πανάκι στο στόμα του μωρού. Και σε αυτή την περίπτωση, ο δράστης της δολοφονίας έκλεισε το στόμα και τη μύτη του βρέφους με την παλάμη.

Αυτό πιστοποιείται από τους δύο ιατροδικαστές από το εντύπωμα στο αριστερό μάγουλο του παιδιού, όπου φαίνονται τα δάχτυλα του δολοφόνου, καθώς έχουν προκαλέσει εκχυμώσεις τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά στο μάγουλο της Ίριδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσωπο- «κλειδί» στη διερεύνηση του θανάτου του 6,5 μηνών βρέφους είναι η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία ήταν παρούσα όταν η Ίριδα έφυγε από τη ζωή στο σπίτι της οικογένειας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάθεση που έδωσε στις αρχές της εβδομάδας η Δ. Πισπιρίγκου φαίνεται να είναι ακριβώς ίδια με την πρώτη κατάθεση που είχε δώσει στους αστυνομικούς στην Πάτρα, έπειτα από τον θάνατο του βρέφους της οικογένειας. Στη μαραθώνια κατάθεσή της, η Δ. Πισπιρίγκου υπέπεσε σε πολύ λίγες και σχεδόν ασήμαντες αντιφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με αποκλίσεις λίγων λεπτών στις ακριβείς ώρες κατά τις οποίες συνέβησαν συγκεκριμένα περιστατικά την ημέρα θανάτου της Ίριδας.

Κλήση υπόπτων

Την ίδια στιγμή, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κλήση υπόπτων προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τον θάνατο των δύο παιδιών της Ρ. Πισπιρίγκου. Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου μελετούν τη δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια, την οποία έχουν στα χέρια τους από την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν άμεσα ποιοι και για ποια αδικήματα θα κληθούν να παρέχουν εξηγήσεις.

Η μητέρα των κοριτσιών, Ρ. Πισπιρίγκου, που έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέα για τον θάνατο της μεγάλης της κόρης, Τζωρτζίνας, θα «πρωταγωνιστήσει» και σε αυτή τη δικογραφία. Όπως λένε αρμόδιες πηγές, η κλήση της θεωρείται δεδομένη, καθώς αυτή ήταν που βρέθηκε κοντά στη Μαλένα και στην Ιριδα λίγο πριν τα δύο κοριτσάκια αφήσουν την τελευταία τους πνοή.

Με δεδομένο ότι ο θάνατός τους, βάσει του ιατροδικαστικού πορίσματος, αποδίδεται σε ασφυξία, ένας θάνατος δηλαδή που επέρχεται μέσα σε λίγες στιγμές, αυτός που θα μπορούσε να τον προκαλέσει είναι μόνο εκείνος που βρισκόταν τότε κοντά τους.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Πάτρα- Realnews

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ