Πάτρα: Στον εισαγγελέα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου – Ανησυχία για επιθέσεις σε γιατρούς από αντιεμβολιαστές

Στον εισαγγελέα προσέφυγε σήμερα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου μετά την φραστική επίθεση που δέχθηκε από αντιεμβολιαστές, ζητώντας να διερευνηθεί η δράση τους.

Η . Μαστοράκου ενημέρωσε τόσο τις εισαγγελικές όσο και τις αστυνομικές αρχές για το συγκεκριμένο επεισόδιο αλλά και για τις απειλές που έχει δεχθεί , υποστηρίζοντας πως προκαλείται πρόβλημα για την ίδια, την οικογένεια της αλλά και για τους εργαζομένους στο ιατρείο της.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου συμμετείχε σε ημερίδα για την  αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Ομάδα αντιεμβολιαστών την περίμενε στην είσοδο του ξενοδοχείου που διεξαγόταν η εκδήλωση και απαιτούσε να της επιδώσει ψήφισμα που ανέφερε ότι τα εμβόλια περιέχουν δηλητήριο.

«Αρνήθηκα να το παραλάβω και είπα να το στείλουν στον Ιατρικό Σύλλογο να εξεταστεί. Μου απάντησαν ότι δεν έχω μόνο εγώ δικαίωμα δημόσιου λόγου, αλλά κι εκείνοι και όταν απομακρύνθηκα με αποκάλεσαν δολοφόνο και με κατηγόρησαν ότι δηλητηριάζω τα παιδιά τους», δήλωσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.  Μάλιστα, την ακολούθησαν ως το πάρκινγκ, όπου επενέβη η ασφάλεια και η ίδια απομακρύνθηκε τρέχοντας.

«Δεν φοβόμαστε» σημείωσε η κ. Μαστοράκου, αμέσως μετά την κατάθεση εγγράφου έκθεσης παραπόνων στον εισαγγελέα από τον δικηγόρο της Αχιλλέα Παπουτσάκη.  Όπως ανέφερε στο thebest. gr πρόκειται για μια γνωστοποίηση του συμβάντος που θα καταγραφεί από τον Εισαγγελέα και θα δοθεί εντολή στη αστυνομία, ώστε να καταθέσει τόσο εκείνη όσο και ο επικεφαλής της ομάδας, ο οποίος προκάλεσε το λεκτικό επεισόδιο και τον προπηλακισμό.

«Ατομικά δεν θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά, υπάρχει όμως ένα σκέλος που αφορά το θεσμικό όργανο, δηλαδή τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, που έχουμε συνεδρίαση σήμερα το βράδυ και θα αποφασίσουμε γενικά τις νομικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε», είπε η κ. Μαστοράκου.

Τόνισε ακόμη ότι ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, της εξέφρασε την συμπαράστασή του και την ενημέρωσε ότι σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια θα είναι στο πλευρό της. Από κει και πέρα, ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης και το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία, θα τοποθετηθεί επίσημα και ο ΠΙΣ.

εμβολιασμοί

«Είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε στο στόχο μας, είμαστε γιατροί, υπηρετούμε τον  όρκο του Ιπποκράτη. Προσπαθούμε όλοι οι γιατροί της χώρας για την υγεία των ασθενών και εννοείται ότι δεν επιζητούμε την βλάβη της υγείας τους. Πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί γιατί προφανώς ο στόχος αυτών των ομάδων είναι να κλονίσουν τη διαδικασία. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί σε αυτό που κάνουμε», τόνισε η κ. Μαστοράκου μιλώντας στην ιστοσελίδα thebest.gr. «Αυτή τη στιγμή, είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο της πανδημίας και πρέπει οπωσδήποτε να βοηθήσουμε τους πολίτες να καταλάβουν ποια είναι η λύση του προβλήματος και η λύση είναι ο εμβολιασμός. Επομένως, παραμένουμε, δεν φοβόμαστε, πρέπει όμως να υπάρξει μια νομική διαδικασία ώστε να σταματήσει αυτός ο κατήφορος», συμπλήρωσε.

Παρόμοια συμβάντα στην ιατρική κοινότητα

Σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου, δεν είναι το πρώτο συμβάν που καταγράφεται στους κόλπους της ιατρικής κοινότητας και όπως είπε, μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας δέχθηκε παρόμοιες αναφορές από γιατρούς που κατέθεσαν ότι βιώνουν παρόμοια περιστατικά στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία. «Πολλές φορές υπάρχουν λεκτικές επιθέσεις εναντίον γιατρών και ειδικά στα νοσοκομεία, όταν ανακοινώνει ο γιατρός ότι υπάρχει νόσος covid σε κάποιον ασθενή ή σε συγγενικό πρόσωπο, αυτοί οι άνθρωποι αρνούνται την ύπαρξη του ιού και αναστατώνουν το χώρο λέγοντας στους ιατρούς ότι «λέτε ψέματα», ότι «είσαστε δολοφόνοι» και ότι δεν δέχονται τίποτα» ανέφερε.

«Υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις που βιώνουν οι συνάδελφοι και αυτό είναι που πρέπει να μείνει στο τέλος της ημέρας, ότι δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, το οποίο θα πρέπει εμείς ως Ιατρικοί Σύλλογοι να μεριμνήσουμε ώστε αυτοί οι συνάδελφοι να είναι προστατευμένοι και να καταλάβουν οι άνθρωποι που δημιουργούν τέτοια επεισόδια ότι δεν επιτρέπεται να δημιουργούν αναστάτωση στο χώρο της υγείας, ειδικά στα νοσοκομεία που υπάρχουν και άλλοι ασθενής, δεν επιτρέπεται. Μπορούν να έχουν την άποψή τους αλλά λεκτικές επιθέσεις δεν θα δεχτούμε εναντίον γιατρών και υγειονομικών» τόνισε.

Πηγή: thebest.gr/ tempo24.news

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ