Πάτρα: Στο “μικροσκόπιο” οι διαγραφές από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν τα μέχρι τώρα ευρήματα στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας το οποίο είχε θαφτεί μαζί της και ανασύρθηκε. Οι Αρχές ερευνούν τα ψηφιακά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου προκειμένου να βρουν την διαδρομή της κεταμίνης.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Πρωινό” του ΑΝΤ1, όλα τα στοιχεία που βρέθηκαν στο τάμπλετ για την αναζήτηση αναισθητικών φαρμάκων και θανατηφόρων ουσιών αφορούσαν στα εμφανή στοιχεία του τάμπλετ, δηλαδή αυτά που δεν έχουν διαγραφεί. Από σήμερα στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν οι διαγραφές από το τάμπλετ της 9χρονης. Η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ θα ρίξει φως σε όσα έχουν διαγραφεί από το τάμπλετ τα οποία αναμένεται να έχουν και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η έρευνα στις διαγραφές θα γίνει και για τον υπολογιστή που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη αλλά και στο κινητό της Ρούλας Πισπιρίγκου.

 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτές είναι οι “ένοχες” αναζητήσεις στο διαδίκτυο για “αναισθητικά φάρμακα”

Ήδη έχουν έρθει στο φως τα πρώτα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης από την έρευνα των Αρχών για τα ψηφιακά ίχνη της 33χρονης στις ηλεκτρονικές συσκευές. Προς το παρόν, έχει ολοκληρωθεί ένα από τα στάδια της έρευνας και αυτό αφορά στον έλεγχο σε μία συσκευή κινητού της 33χρονης, σε κάρτες sim και κάρτες μνήμης.

Όπως έχει προκύψει, από την άρση απορρήτου από τις 12 Ιανουαρίου μέχρι και τη σύλληψή της στις 30 Μαρτίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κάνει 27 αναζητήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων. Όλες τις αναζητήσεις γίνονταν από email που αρχικά είχε δημιουργήσει ο Μάνος Δασκαλάκης, αλλά διαχειριζόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με το MEGA, την περίοδο 12 – 16 Ιανουαρίου, που η 9χρονη ήταν καλά στην υγεία της, σύμφωνα με όλους τους γιατρούς, και βρισκόταν στο σπίτι της, η μητέρα της κάνει αναζητήσεις για ιατροφαρμακευτικές ουσίες. Όπως φαίνεται στην εικόνα αναζητεί «αναισθητικά φάρμακα». Είναι η ίδια χρονική περίοδος που όπως αποκαλύφθηκε από την εταιρεία που διαχειριζόταν τον βηματοδότη και τον απινιδωτή και τους γιατρούς του Ωνασείου, η Τζωρτζίνα παθαίνει βραδυκαρδίες και ενεργοποιείται για πολλές ώρες ο βηματοδότης της χωρίς να κανείς να έχει ειδοποιηθεί.

Στις 17 Ιανουαρίου, η μητέρα των τριών παιδιών προχωρά σε αναζητήσεις ενός εκδοτικού οίκου με βιβλία που σχετίζονται με αναισθησία. Σε αυτά τα εγχειρίδια που αναζήτησε υπάρχουν αναφορές σε χρήση κεταμίνης και τις παρενέργειές της αν υπάρξει υπερδοσολογία.

 

Αυτή η αναζήτηση έγινε την ημέρα που η Τζωρτζίνα έκανε τη μαγνητική τομογραφία και της είχε χορηγηθεί μια άλλη αναισθητική ουσία (χλωράλη). Ενώ της είχαν δοθεί εξηγήσεις από τους γιατρούς, η 33χρονη άρχισε να αναζητά βιβλία για αναισθητικές ουσίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η κεταμίνη.

Σημειώνεται ότι δύο μέρες αργότερα, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου, η Τζωρτζίνα εμφανίζει νέο πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται στην Πάτρα.

Πλέον, αναζητείται τι είχε ψάξει η 33χρονη στις 26 Ιανουαρίου, όταν και ήρθε η διαφήμιση από τη Google για προϊόντα τύπου κεταμίνης και ουσίες σαν αυτήν. Δεν έχει γνωστοποιηθεί μέχρι τώρα τι είχε αναζητήσει λίγο νωρίτερα στο διαδίκτυο.

Στις 30 Μαρτίου, ημέρα σύλληψης της 33χρονης, υπάρχει η πρώτη και μοναδική μέχρι τώρα ευθεία αναζήτηση των όρων “κεταμίνη”, “κεταμίνη φαινοβαρβιτάλη” και “υδροχλωρική κεταμίνη”. Ωστόσο, εύλογα προκύπτει το ερώτημα γιατί αναζητά πάλι τον όρο “φαινοβαρβιτάλη”, ενώ ήδη έχουν γίνει συζητήσεις για την ουσία αυτή. Ενώ μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί η αναζήτηση του όρου “υδροχλωρική κεταμίνη”, καθώς κανείς δεν έχει κάνει αναφορά σε αυτό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ