Πάτρα: Στην τελική ευθεία και η υπόθεση της σπιτονοικοκυράς – “Να κληθεί και ο Δασκαλάκης”

Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα και για την υπόθεση θανάτου της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, στην Πάτρα. Όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της Ευγενίας Κούτρα, το πόρισμα που έχει αναλάβει η εισαγγελέας Πατρών σχετικά με την αιτία θανάτου της γυναίκας, είναι σχεδόν έτοιμο. Ο ίδιος ζητεί, επίσης, να μπει στο κάδρο των ερευνών και ο πατέρας των τριών κοριτσιών και εν διαστάσει σύζυγος της 33χρονης. 

Μιλώντας στο “MEGA Καλημέρα” ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, διευκρίνισε πάντως ότι το πόρισμα της εισαγγελέως δεν αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα.

Εστίασε στο αίτημα της εκταφής, γιατί, όπως είπε ο ίδιος τώρα είναι η στιγμή που μπορεί να το στηρίξει με νέα στοιχεία και με νομικά επιχειρήματα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, “μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Καλόγρηα – Καρακούκη ανοίγει ο δρόμος και για την έρευνα του θανάτου της σπιτονοικοκυράς”, είπε. Επανέλαβε σε αυτό το σημείο ότι η Ευγενία Κούτρα απεβίωσε 10 ημέρες αφού είχε γεννήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου και ότι η 33χρονη ενώ ήταν λεχώνα μπήκε μέσα στο ασθενοφόρο και έλεγε ότι είναι η ανιψιά της.

Ερωτηθείς για το πού επιθυμεί να εστιάσει και τι ερευνά με το αίτημα της εκταφής απάντησε: “Θέλουμε να δούμε την συνταγογράφηση των φαρμάκων που έδιναν σε αυτή τη γυναίκα, ώστε να δούμε εάν υπάρχουν ευθύνες. Εάν υπήρξε εγκατάλειψη είτε με πράξη είτε με παράλειψη, δηλαδή εάν της έδιναν φάρμακα που δεν έπρεπε να της δίνουν ή δεν της έδιναν φάρμακα που θα έπρεπε να λαμβάνει”.

Σχετικά με τη στάση της αστυνομίας στην υπόθεση της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας, ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε ότι “η αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της, διότι δεν αναζήτησε τα άτομα που είχαν την ευθύνη της φροντίδας της σπιτονοικοκυράς και τον φυσιοθεραπευτής της”.

Κατά την άποψή του, στο “κάδρο” των ερευνών θα πρέπει να μπει και ο Μάνος Δασκαλάκης. “Θα πρέπει να κληθεί για εμάς και ο Δασκαλάκης και η Πισπιρίγκου κατ’ αντιπαράσταση να πουν τι εννοούσαν ότι σε αυτό το σπίτι έχει συμβεί κάτι”, είπε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ