Πάτρα: Νέα ιστολογική εξέταση για την Ίριδα – Δεν θα γίνει εκταφή – ΒΙΝΤΕΟ

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, καθώς στα τέλη Μαΐου αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα της επιτροπής Καρακούκη-Καλόγρηα έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις στα αίτια θανάτου των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας ΔασκαλάκηΠισπιρίγκου, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος παρουσιάζει στο «Βήμα της Κυριακής» το πιο κρίσιμο ιατροδικαστικό στοιχείο για τον θάνατο της Ίριδας. Τα πλακίδια θανάτου του 6 μηνών μωρού τα οποία θα δείξουν εάν έπασχε από τη σπάνια ασθένεια. Τα πλακίδια αυτά θα μεταφερθούν τις επόμενες ώρες στην Αθήνα από το παθολογοανατομικό εργαστήριο των Ιωαννίνων με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται πως το εν λόγω εργαστήριο είχε αποφανθεί πως η Ίριδα έπασχε από σπάνιο νόσημα της καρδιάς, πόρισμα που έδωσε την εντύπωση πως τα τρία παιδιά είχαν κάποιο κληρονομικό πρόβλημα στην καρδιά. Οι δύο ιατροδικαστές, Καρακούκης και Καλόγρυας απορρίπτουν τη γνωμάτευση του εν λόγω εργαστηρίου.

Τα πλακίδια θα εξετασθούν εκ νέου και εάν αποδειχθεί πως η Ίριδα δεν έπασχε από αγενεσία φλεβοκόμβου, «ανοίγει ο δρόμος» που θα οδηγήσει σε επιβεβαίωση πως η Ίριδα υπήρξε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Η 6 μηνών Ίριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια της, τον Μάρτιο του 2021. Η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της κάλεσαν το ΕΚΑΒ, χωρίς να τηρηθεί στη συνέχεια το πρωτόκολλο που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και στοιχεία.

«Όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος έπρεπε να κληθεί η αστυνομία, η αστυνομία να καλέσει τον ιατροδικαστή και να γίνουν τα πάντα εντός του σπιτιού και στη συνέχεια να μεταφερθεί η σορός. Χάσαμε το σημαντικότερο στοιχείο που είναι η ώρα θανάτου και η αυτοψία» δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Μετά τον θάνατο της Ίριδας ήταν όλοι υποψιασμένοι και ο εισαγγελέας ο κ. Μπισμπίκης και ο ιατροδικαστής ωστόσο δυστυχώς φτιάσαμε μέχρι ενός σημείου» ανέφερε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος.

Πάτρα: Δεν θα γίνει εκταφή Μαλένας – Ίριδας

Κομβικής σημασίας θα είναι το πόρισμα των δύο έμπειρων ιατροδικαστών καθώς θα φανεί εάν ο θάνατος των παιδιών οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Οι δυο ιατροδικαστές εξετάζουν τα πάντα από την αρχή, ωστόσο δεν θα χρειαστεί να να γίνει εκταφή των δυο κοριτσιών. «Όταν μια σορός έρχεται στο τραπέζι του ιατροδικαστή μιλάει και λέει τα πάντα» είπε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Οι κύβοι παραφίνης ίσως κρύβουν το μυστικό για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Στις 20 Απριλίου 2022, οι δύο κορυφαίοι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, παρέλαβαν επίσημα την Εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας. H πρώτη κίνηση τους ήταν είναι η εκ νέου εξέταση των ευρημάτων των τοξικολογικών αναλύσεων, μετά τον θάνατο των δύο κοριτσιών, ενώ το ίδιο έγινε και με τις ιστολογικές εξετάσεις.

Όπως πρώτο έγραψε το enikos.gr, στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων έχουν μπει οι κύβοι παραφίνης που είχαν διατηρηθεί μετά τους θανάτους των παιδιών και περιέχουν τα κρίσιμα στοιχεία που ίσως δώσουν την λύση στο μυστήριο. Οι κύβοι παραφίνης δεν αποκλείεται μάλιστα να αποσταλούν και σε εργαστήρια του εξωτερικού, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Εάν δηλαδή τα εργαστήρια στην Ελλάδα δεν μπορέσουν να προχωρήσουν στην ανάλυση που απαιτείται.

Στο μικροσκόπιο των εργαστηριακών ελέγχων βρίσκονται όλες οι ουσίες και αναζητούνται κυρίως αυτές που θα μπορούσαν να αποδειχθούν θανατηφόρες με την χορήγησή τους. Να σημειωθεί ότι δεν αναζητούν μόνο την κεταμίνη, την ουσία που αποδείχθηκε ότι προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονηςΤζωρτζίνας.

Εκτός από ουσίες όμως, στο στόχαστρο της έρευνας των ιατροδικαστών έχουν μπει και άλλοι τρόποι που θα μπορούσαν ίσως να προκαλέσουν τον θάνατο των δύο παιδιών. Αυτό θα προκύψει μόνο με την λεπτομερή και πολύ προσεκτική ανάλυση των στοιχείων, αλλά και με  την συνδυαστική ερμηνεία ευρημάτων από τους δύο ιατροδικαστές.

“Θα ήταν παρακινδυνευμένο να προσδιορίσουμε χρονικά την διάρκεια της έρευνας. Σίγουρα θα χρειαστούν αρκετές ημέρες, ίσως και εβδομάδες για να υπάρξει αποτέλεσμα, αλλά θα ήταν μεγάλο λάθος να δώσουμε από τώρα χρονικό προσδιορισμό”, ανέφεραν στο enikos.gr πηγές που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ