Πάτρα: Μοίρασαν ληγμένα γάλατα σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου

Ληγμένες συσκευασίες γάλακτος μοιράστηκαν σε μαθητές δημοτικού σχολείου στην Πάτρα, με τους εκπαιδευτικούς να αντιλαμβάνονται το λάθος -ευτυχώς – εγκαίρως.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thebest.gr, η παροχή των συσκευασιών γάλακτος έγινε από εταιρεία προς το σχολείο, ενώ την διανομή τους στους 250 μαθητές ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί που έγκαιρα διαπίστωσαν πως ορισμένες συσκευασίες είχαν λήξει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διευθύντρια του σχολείου έστειλε ενημερωτικό mail σε όλους τους γονείς, έτσι ώστε να μην καταναλωθούν τυχόν ληγμένα γάλατα που είχαν πάρει στα σπίτια τους οι μαθητές, ενώ στην συνέχεια επικοινώνησε και με την εταιρεία που έκανε την διανομή προκειμένου να σταλεί καινούργια παραγγελία.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιάς εκπαίδευσης Αχαΐας, Νίκος Κλάδης, μιλώντας στο thebest.gr: «Πρόκειται για ένα σχολείο με 250 μαθητές, ενώ ήταν η 13η φορά που παρέλαβε γάλατα. Δεν ήταν όλα τα γάλατα ληγμένα. Η διεύθυνση λειτούργησε όπως έπρεπε και ενημέρωσε. Την αποκλειστική ευθύνη για το τι μοιράζει έχει η εταιρεία που θα πρέπει να έχει αυξημένο επίπεδο ελέγχου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για διακίνηση σε μαθητικό πληθυσμό. Αυτά τα προγράμματα όπου μοιράζονται τρόφιμα σε μαθητές τρέχουν με βάση διαγωνισμούς από τα αρμόδια υπουργεία, θα ενημερώσουμε την επιβλέπουσα αρχή για το τι συνέβη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ