Πάτρα: Καταθέτει η Δήμητρα Πισπιρίγκου μετά το πόρισμα για τον βίαιο θάνατο Μαλένας και Ίριδας

Μετά το πόρισμα για τον βίαιο θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Πάτρα και το πανελλήνιο, κλείνει με την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου είναι το τελευταίο άτομο που θα εξετάσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, πριν παραδώσουν το πόρισμα και τα αποτελέσματα των καταθέσεων, καθώς εκείνη είναι που βρήκε νεκρή την μόλις 6 μηνών Ίριδα.

Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένεται θα δώσει κατάθεση στις 12:00 στη ΓΑΔΑ και σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πρόκειται για μαρτυρική κατάθεση και όχι ανωμοτί, όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής η Δήμητρα Πισπιρίγκου δεν φαίνεται να είναι στο κάδρο των ερευνών του τμήματος Ανθρωποκτονιών, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη δοθεί καταθέσεις από 30 γιατρούς, νοσηλευτές και άτομα από τον κύκλο της οικογένειας. Μέσα στις επόμενες ώρες η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και την Πέμπτη να παραδοθούν τα αποτελέσματα των καταθέσεων στην αρμόδια ανακρίτρια προκειμένου να κριθεί εάν θα υπάρξει συμπληρωματικές διώξεις.

Ίριδα- Πάτρα-θάνατος

Πρόσωπο – «κλειδί» η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου θεωρείται πρόσωπο – «κλειδί» στην υπόθεση για τον θάνατο της μικρής Ίριδας καθώς ήταν στο σπίτι της αδελφής της εκείνο το βράδυ, μαζί με την 33χρονη και την Τζωρτζίνα.

Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε πει στην αρχική κατάθεσή της ότι βρήκε νεκρό το παιδί στις 11.30. Σε συνέντευξή της, είχε αναφέρει εκ παραδρομής όπως είπε η ίδια ότι είχε μπει στο δωμάτιο 45 λεπτά νωρίτερα με την κλήση στο ΕΚΑΒ να γίνεται στις 11.37. Όταν ήδη ο Μάνος Δασκαλάκης είχε ειδοποιηθεί.

Είχε δώσει διαφορετική ώρα θανάτου από εκείνη της αδελφής της, γεγονός που προβλημάτισε από την πρώτη στιγμή τις Αρχές που ερευνούσαν την υπόθεση.

Άλλο ένα στοιχείο που προκάλεσε το ενδιαφέρον των Αρχών ήταν και το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε στην κούνια της Ίριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αναφερθεί στην κοινή συνέντευξη που είχε παραχωρήσει με τον Μάνο Δασκαλάκη, στο πανάκι με αίμα, που βρέθηκε στην κούνια του βρέφους, λίγο μετά τον θάνατό του. Σε απάντησή της, μέσω της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα”, η μητέρα των τριών κοριτσιών είχε διευκρινίσει ότι πρόκειται για ένα μικρό πανάκι, λίγο πιο μικρό από τη σαλιάρα, σαν αυτό που χρησιμοποιούν όλες οι μαμάδες, όταν θηλάζουν ή ταΐζουν τα μωρά τους.

“Πήγε η αδελφή μου να την ξυπνήσει για να φύγουμε, εγώ έφτιαχνα την φρουτόκρεμα και βρήκε το παιδί ότι είχε καταλήξει στην κούνια, με ένα πανάκι δίπλα με αίμα” είχε πει μεταξύ άλλων η 33χρονη. Στη συνέχεια, το πανάκι παραδόθηκε στις Αρχές. Μετά τον θάνατο του βρέφους, η μητέρα ζητούσε πίσω το πανάκι. Ως προς αυτό το στοιχείο, η ίδια είχε απαντήσει ότι ήθελε να το τοποθετήσει ξανά στο δωμάτιο, επειδή “ήθελε να διατηρήσει ζωντανή την ανάμνηση της Ίριδας”, σύμφωνα με την ίδια εκπομπή.

Λίγες μέρες μετά όμως η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε δώσει τη δική της εκδοχή. Όπως είχε πει το πανάκι είχαν βρει η Ρούλα και ο Μάνος.   Σε συνέντευξή της, στην Αγγελική Νικολούλη η 33χρονη επανήλθε και αναίρεσε την αρχική της περιγραφή στην πρώτη συνέντευξή της. Ο Μάνος Δασκαλάκης είχε αναφερθεί στα λόγια που του είπε η παθολογοανατόμος.

Πάτρα: Αυτό είναι το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Από το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, προκύπτει ότι παρότι μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο και στις δύο περιπτώσεις, είναι διαφορετικός ο μηχανισμός. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η Ίριδα δολοφονήθηκε με το πανάκι της, ενώ ο ασφυκτικός θάνατος στη Μαλένα προκλήθηκε από χέρι.  Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο enikos.gr ανέφεραν ότι με τον τρόπο που είναι γραμμένο το πόρισμα, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για δολοφονία.  “Είναι τόσο σαφές” σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Το enikos.gr αποκαλύπτει μέρος του πορίσματος για τα δύο νεκρά παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου  και του Μάνου Δασκαλάκη.

“Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου.

Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά παθολογοανατομικά / φωτογραφικά ευρήματα:
-Eκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη (σ.σ. Μαλένα) και την επισκόπηση των φωτογραφιών.
-Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θηλέος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος”.

Πάτρα πόρισμα

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ