Πάτρα: Κατατέθηκε το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Κατατέθηκε στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, όπως πρώτο αποκάλυψε το enikos.gr. Ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός και αποδίδεται σε δολοφονία.

Οι έντονες αλλοιώσεις στο ήπαρ της Μαλένας, αλλά και οι κηλίδες υποξυγοναιμίας που εντοπίστηκαν στον εγκέφαλο του παιδιού αποτελούν μια σαφή ένδειξη ασφυκτικού θανάτου και, μάλιστα, από εξωγενή παράγοντα και όχι παθολογικό. Το ίδιο, ωστόσο, φαίνεται να ισχύει και για τον θάνατο της Ίριδας, του βρέφους της οικογένειας. Στο «μικροσκόπιο» των δύο έμπειρων ιατροδικαστών είχε μπει ένα στοιχείο το οποίο είναι κοινό στις εξετάσεις και των δύο παιδιών. Αυτό το κοινό στοιχείο έδειξε τον δρόμο για ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά την αιτία θανάτου, η οποία είναι κοινή και στα δύο κοριτσάκια και να προέρχεται από εξωγενή παράγοντα.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις που έγιναν στα τοξικολογικά εργαστήρια του ΑΠΘ δεν συνέδεσαν τους θανάτους των κοριτσιών με κάποια ύποπτη ουσία, όπως η κεταμίνη, ωστόσο αυτό ήταν κάτι που μάλλον αναμενόταν, καθώς αν υπήρχε στον οργανισμό τους μια ανεξήγητη φαρμακευτική ουσία, θα είχε λογικά φανεί και στον πρώτο έλεγχο μετά τον θάνατό τους.

Καθοριστικό ρόλο όμως φαίνεται ότι έπαιξαν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν πολύ σημαντικά ευρήματα, ιδίως για την Ίριδα. Ευρήματα, που δεν οδήγησαν σε παθολογικά αίτια θανάτου, αλλά σε εγκληματική ενέργεια.

Το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του βρέφους, αποτελεί στοιχείο – «κλειδί». Τα εργαστήρια έδειξαν ότι αυτό που βρέθηκε δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του παιδιού, αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα.

Οι ιατροδικαστές χρειάστηκε να κάνουν και αυτοψία στους χώρους όπου έχασαν τη ζωή τους τα δύο παιδάκια, προκειμένου να φτάσουν σε ένα ασφαλές και σαφές συμπέρασμα. Η αυτοψία φαίνεται πως έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο.  Μετά την παράδοση του πορίσματος στις αστυνομικές Αρχές, ξεκινά πλέον η έρευνα σε ένα άλλο επίπεδο, πλέον, ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα εκείνα που μπορεί να ευθύνονται για τον θάνατο των δύο παιδιών και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Στην Πάτρα το Ανθρωποκτονιών – Καταθέτουν συγγενείς

Στην Πάτρα βρίσκονται από νωρίς το πρωί άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για να πάρουν καταθέσεις από τους γονείς του Μάνου Δασκαλάκη αλλά και άλλους συγγενείς σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας.

Δασκαλάκης Πισπιρίγκου

Και η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου Ελένη Λεγάτου καταθέτει από νωρίς το πρωί, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεσή της θα διαρκέσει πολλές ώρες.

Δεν θα συμβεί όμως το ίδιο με την αδελφή της κατηγορούμενης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, καθώς θεωρείται πρόσωπο “κλειδί” και θα καταθέσει τελευταία, αφού κατατεθεί το πόρισμα των ιατροδικαστών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ