Πάτρα: Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα λύνει τη σιωπή της για τον θάνατο της Ίριδας και τις νέες εξελίξεις

Με αφορμή την εισαγγελική παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης των θανάτων της Ίριδας και της Μαλένας, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα, Αγγελική Τσιόλα μιλάει για τις εξελίξεις.

Πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου της Ίριδας. Αιτία θανάτου καταγεγραμμένη στην ιατροδικαστική έκθεση «δια χειρός» της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα που διενήργησε στις 22 Μαρτίου του 2021.

Αγενεσία φλεβοκόμβου, είχε καταγραφεί από την παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου ως αιτία θανάτου. Παθολογική αιτία που αφορά σε σπάνια πάθηση η οποία έχει προκαλέσει ελάχιστους θανάτους βρεφών στο εξωτερικό.

Ρούλα Πισπιρίγκου

Οι εργαστηριακές εξετάσεις αρνητικές σε τοξικές και άλλες ουσίες. Η ιατροδικαστής Τσιόλα συμπληρώνει στην έκθεση πνευμονικό οίδημα. Διπλή η αιτία θανάτου; Από ότι φαίνεται ναι, αφού η ιατροδικαστής, Αγγελική Τσιόλα όπως η ίδια έχει επισημάνει, ήταν η πρώτη φορά που συμπλήρωσε σε ιατροδικαστική έκθεση και άλλη αιτία θανάτου.

Ίριδα- Πάτρα

Η πρώτη φορά που σε ιατροδικαστική έκθεσή της εγγράφεται διπλή αιτία θανάτου. Προφανώς η συγκεκριμένη ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής, είχε διαφορετικές επισημάνσεις.

Στο πλαίσιο των εξελίξεων η κα Αγγελική Τσιόλα απάντησε στην εφημερίδα «Η Γνώμη» στο  ερώτημα εάν τίθεται ζήτημα επανεξέτασης της ιατροδικαστικής έκθεσης της Ίριδας ώστε να προκύψουν νέα στοιχεία.

Όπως δήλωσε η ιατροδικαστής, «η προκαταρκτική εξέταση που διετάχθη και διενεργείται από την Εισαγγελία εστιάζει στη συνδυαστική μελέτη των θανάτων εξ αφορμής του θανάτου του τρίτου παιδιού».

Αγγελική Τσιόλα

Όσον αφορά στην ύπαρξη και απόδοση νέων στοιχείων από τον θάνατο της Ίριδας είναι κάθετη.

«Όχι βέβαια. Η ιατροδικαστική έκθεση για τον συγκεκριμένο θάνατο είναι πλήρης. Όπως είπα δεν αφορά την εμφάνιση νέων στοιχείων αλλά τη συνδυαστική μελέτη των θανάτων».

Σε ερώτηση αν μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία και εκτίμηση για τον θάνατο της Ίριδας απάντησε ότι η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Θα καταθέσω. Είναι προφανές ότι πριν από την κατάθεσή μου δεν είναι δυνατόν να προβώ σε καμία σχετική με την υπόθεση αναφορά και να κάνω εκτιμήσεις».

Για το θέμα της σπιτονοικοκυράς η κα Τσιόλα απάντησε ότι «αν διαταχθεί εκταφή και νεκροτομή – νεκροψία για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη, αρμόδια για να διενεργήσει τη νεκροτομή – νεκροψία και τη σύνταξη της ιατροδικαστικής έκθεσης είναι η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών και βεβαίως η ίδια ως προϊσταμένη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ