Πάτρα: Γιατί ο Μάνος πήγε στον εισαγγελέα της Ευελπίδων, δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Νέες πληροφορίες μεταδόθηκαν σήμερα σχετικά με το θρίλερ των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, που κατέληξαν αιφνίδια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών. Ο θάνατος της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου σε ηλικία παιδιού της οικογένειας, στις 29 Ιανουαρίου 2022, αποτέλεσε την αφορμή ώστε να υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας και η έρευνα να ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Η 9χρονη Τζωρτζίνα κατέληξε αιφνίδια στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ημέρα Σάββατο. Η αιτία θανάτου της δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή και αναμένονται οι σχετικές απαντήσεις από τις ιατροδικαστικές Αρχές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, ο πατέρας των παιδιών ήθελε να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή της Τζωρτζίνας στην Πάτρα και η ιστολογική εξέταση στα Ιωάννινα. Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την νεκροψία που είχε γίνει στη Μαλένα, το πρώτο παιδάκι που είχε καταλήξει αιφνίδια. Είχε, δηλαδή, αντιδικία με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Ο Πέτρος Κουσουλός μετέδωσε τις πληροφορίες του για την υπόθεση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ο Μάνος Δασκαλάκης πήγε στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας της Ευελπίδων προκειμένου να καταθέσει αίτηση, ώστε να μην επιληφθεί της υποθέσεως η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών, αλλά η αντίστοιχη υπηρεσία Πατρών. Ωστόσο, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό και αυτό γιατί ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας δήλωσε αναρμόδιος.

Ο πατέρας, αμέσως μετά, πήγε στην Εισαγγελία Ανηλίκων για να καταθέσει το ίδιο αίτημα. Η απάντηση ήταν και εκεί αρνητική. Στη συνέχεια, πήγε και στο Α.Τ. Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, ο πατέρας ήταν εκείνος που είχε μεταφέρει τα όργανα της μικρής Ίριδας στο εργαστήριο στα Ιωάννινα, προκειμένου να γίνει εκεί η ιστολογική εξέταση. Η Ίριδα ήταν το έξι μηνών βρέφος της οικογένειας, που πέθανε αιφνίδια, δεύτερο στη σειρά.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή ανέφεραν ότι αυτή η καθυστέρηση στη διαδικασία που ακολουθήθηκε μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, είχε μία συνέπεια. “Το τμήμα ενημερώθηκε με καθυστέρηση (στις 31/1) και η νεκροψία – νεκροτομή έγινε πέντε ημέρες μετά τον θάνατο του παιδιού και με κίνδυνο ενδεχομένως να έχουν χαθεί κάποια ευρήματα”, τόνισε ο δημοσιογράφος.

Ερωτηθείς σχετικά, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχολίασε: “Εάν συντηρείται το σώμα σωστά, δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Προφανώς, όμως, όσο πιο κοντά είμαστε στο περιστατικό, τόσο το καλύτερο”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ