Πάτρα: Τι αναφέρει η ιστοπαθολογική εξέταση της Τζωρτζίνας – “Δεν βρέθηκαν δείγματα ασφυκτικού θανάτου”

Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, καθώς βγήκαν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας. Η 9χρονη κατέληξε αιφνίδια στα τέλη Ιανουαρίου 2022, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, και ο θάνατός της αποτέλεσε την αφορμή ώστε να παρέμβει η εισαγγελία και η υπόθεση να ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, “δεν βρέθηκαν δείγματα ασφυκτικού θανάτου (εξαγγειώσεις στον εγκέφαλο και ασφυκτικές κηλίδες στον πνεύμονα) αλλά ούτε και καρδιακό πρόβλημα, το οποίο θα εξηγεί μια ξαφνική ανακοπή”, όπως μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πλέον ζητείται περαιτέρω έρευνα για τις φαρμακευτικές ουσίες που λάμβανε η 9χρονη. “Το ενδιαφέρον στρέφεται στις ουσίες που έχει λάβει. Φαίνεται ότι οι ουσίες που έχει λάβει και έχουν προκαλέσει ορισμένες βλάβες στο ήπαρ και τον πνεύμονα είναι αυτές που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο”, μετέδωσε ο δημοσιογράφος και συμπλήρωσε ότι ζητείται να υπάρξει σύγκριση με τις φαρμακευτικές ουσίες που λάμβανε το παιδί, λόγω των προβλημάτων υγείας που ήδη αντιμετώπιζε.

Παράλληλα, ζητείται να διερευνηθεί συγκριτικά και ο θάνατος της μικρής Μαλένας, του πρώτου παιδιού της οικογένειας, που πέθανε αιφνίδια.

Πλέον, “κλειδί” αναμένεται να αποτελέσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα “δείξουν” τι μπορεί να προκάλεσε τα προβλήματα στην Τζωρτζίνα και πού, τελικά, οφείλεται ο θάνατός της. “Στα ευρήματα της ιστοπαθολογικής, αναφέρεται ότι μπορεί κάποιες βλάβες που έχουν προκληθεί στο ήπαρ και στον πνεύμονα να έχουν προκληθεί από παράγοντα που προκαλεί λευχαιμία και θυμίζω ότι λευχαιμία είχε εντοπιστεί και στην Μαλένα”, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ