Πάτρα: Γιατί ο γιατρός της Τζωρτζίνας ζήτησε να διερευνηθεί η τροπονίνη

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. 

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, αναφέρθηκε στην κατάθεσή του στην τροπονίνη, που βρέθηκε σε μεγάλο επίπεδο στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, το οποίο τον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποιος είχε πειράξει το οξυγόνο της 9χρονης.
«Αγωνιστήκαμε και δώσαμε μάχη για να καταφέρουμε ό,τι μπορούσαμε να περισώσουμε από την Τζωρτζίνα. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη», δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Ηλιάδης στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», πριν από λίγες ημέρες η οικογένεια Πισπιρίγκου ζήτησε από το νοσοκομείο τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας.

Ο γιατρός της Τζωρτζίνας είχε ζητήσει να διερευνηθεί η εκτόξευση της τροπονίνης, του ενζύμου δηλαδή που γεννά ο οργανισμός και σχετίζεται με τη λειτουργία της καρδιάς. Η τιμή της τροπονίνης, αναφέρει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, θα έπρεπε να είναι γύρω στο 10, ενώ στον οργανισμό της Τζωρτζίνας το επίπεδο της τροπονίνης είχε φτάσει το 480.

Μετά τον εντοπισμό της ουσίας της κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, οι έρευνες έχουν στραφεί στη διερεύνηση των αιτιών θανάτων των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ