Πάτρα: Επεισόδια και καπνογόνα σε ΕΠΑΛ για τα μάτια μιας κοπέλας

Αναστάτωση επικράτησε στο 2ο και 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας την Τρίτη το πρωί, αφού για δεύτερη ημέρα χθες έγιναν ρίψεις καπνογόνων, ενώ ένας ανήλικος τραυματίστηκε έπειτα από πρόκληση επεισοδίου με εξωσχολικό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα pelop.gr, αφορμή των επεισοδίων στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα – τέρμα Αγίας Σοφίας – στάθηκε η κόντρα ανάμεσα σε έναν 15χρονο μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ και ατόμου εκτός σχολείου για τα μάτια μιας κοπέλας.

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες το πρωί ο εξωσχολικός βρέθηκε στο σχολείο μαζί με την παρέα του. Όταν ο 15χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία του, τον προσέγγισε και φέρεται να του επιτέθηκε λεκτικά και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε.

Ο νεαρός εξωσχολικός επίσης απάντησε στην επίθεση του 15χρονου με μια μπουνιά, τραυματίζοντάς τον στη μύτη. Τότε φίλοι και συμμαθητές του, που παρακολουθούσαν το επεισόδιο, άναψαν καπνογόνο και έναν πυρσό, με την κατάσταση σύμφωνα με μαρτυρίες να βγαίνει εκτός ελέγχου.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία. Εν συνεχεία, ο νεαρός τραυματίας διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Παρ’ όλα αυτά, τόσο η Διεύθυνση του σχολείου όσο και οι εμπλεκόμενοι δεν προχώρησαν σε σχετική μήνυση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει επίσημες καταγγελίες από τη Διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ για τα περιστατικά που συμβαίνουν κατά διαστήματα στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, με τους υπεύθυνους να ενημερώνουν ότι συγκεντρώνουν στοιχεία τα οποία και θα κατατεθούν στις Αρχές.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν σχετίζονται με αντιπαλότητες μεταξύ μαθητικών ομάδων, από διαφορετικά σχολεία.

Υπογραμμίζεται, μάλιστα πως χρήζουν ιδιαίτερης διαχείρισης από την αστυνομία, γεγονότα που αφορούν μαθητές και καταγράφονται εντός σχολικών μονάδων.

Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα, έγινε εκτεταμένη χρήση καπνογόνων εντός κτιρίου με «πρωταγωνιστές» και πάλι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ.

Την απερίφραστη καταδίκη του για τα όσα συμβαίνουν στο σχολικό συγκρότημα εξέφρασε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέας Ζέρβας.

«Αυτό που με έχει διαβεβαιώσει η Διεύθυνση του σχολείου είναι ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για τη διαλεύκανση αυτών των επεισοδίων. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καταδικάζει τα γεγονότα που δεν συνάδουν με την εκπαιδευτική διαδικασία και από καιρό έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση των γεγονότων και κυρίως για την αποκατάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη σωστή εκπαιδευτική και παιδαγωγική κατεύθυνση», ανέφερε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ