Πάτρα: «Είναι ντροπιαστικό όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους γονείς μου» λέει ένα από τα θύματα του «μαζικού» revenge porn

Περισσότερες από 140 γυναίκες έχουν πέσει θύματα reverge porn στην Πάτρα. Άγνωστοι διακινούν ροζ video μέσω κινητών τηλεφώνων και η αστυνομία φέρεται να έχει ταυτοποιήσει δύο άτομα ως δράστες.

Ένα από τα θύματα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τον εφιάλτη που βιώνει όλο αυτό το διάστημα: «Το σοκ που μπορεί να προκαλέσει σε γυναίκα δεν περιγράφεται. Είναι μικρή η πόλη, είναι ντροπιαστικό, όχι μόνο για μένα, αλλά και τους γονείς μου Όταν βρισκόμασταν (σ.σ. με την πρώην σύντροφό της) κάποιες φορές μου είχε ζητήσει να βγάλουμε βίντεο. Όταν του είπα να χωρίσουμε μετά από έναν μήνα δημοσιοποιήθηκαν τα βίντεο. Και να κινηθώ νομικά, να κάνω κάτι δεν ξέρει αν θα έχει κάποιο νόημα. Και που είχα πάει παλιότερα στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν είχε γίνει κάτι. Είναι τραγικό να μην μπορούμε να βρούμε μία λύση να σταματήσει όλος αυτός ο διασυρμός».

Το «κουβάρι» της υπόθεσης, την οποία έχει αναλάβει η Εισαγγελία Πατρών, άρχισε να ξετυλίγεται σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από μια καταγγελία που έγινε το καλοκαίρι για ένα site παιδικής πορνογραφίας.Τότε η Υπηρεσία Καταπολέμησης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άρχισε τις έρευνες και «αποκαλύφθηκε» το θέμα με το «μαζικό» revenge porn.

Σύμφωνα με πληροφορίες με τα όσα κατήγγειλε το πρώτο θύμα ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα, τα οποία θα κληθούν για ανωμοτί κατάθεση από την εισαγελία, ενώ αναμένεται να κληθούν και οι έξι κοπέλες που έχουν πέσει θύματα.

Έως τώρα δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη, καθώς οι αστυνομικοί έστειλαν τον φάκελο κατευθείαν στην Εισαγγελία.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι περισσότερες από 1.000 φωτογραφίες και βίντεο με προσωπικές στιγμές 141 γυναικών διακινούνταν από κινητό σε κινητό.

Σύμφωνα με τον νέο τροποποιημένο νόμο, η εκδικητική πορνογραφία διώκεται πλέον ως κακούργημα, με ποινή ως και τα 8 έτη, ενώ η εν λόγω κακουργηματική πράξη αφορά όχι μόνον εκείνον που καταγράφει και αναρτά παράνομα το υλικό, αλλά και εκείνους που διακινούν το παράνομο υλικό από κινητό σε κινητό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ