Πάτρα: Άρση ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητά η ανακρίτρια

Την άρση του ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητά η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Της Άννας Κανδύλη

Λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση της μητέρας του άτυχου κοριτσιού, Ρούλας Πισπιρίγκου, η δικαστική λειτουργός προχωρά με γοργούς ρυθμούς την έρευνα προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, και τον τρόπο που φέρεται να προμηθεύτηκε η κατηγορούμενη την κεταμίνη την οποία κατηγορείται ότι χορήγησε στο παιδί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι της Πισπιρίγκου, στην Πάτρα,  εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα. Η ανακρίτρια ζητά την άρση με στόχο να ανακτηθούν τα δεδομένα τους, καθώς ακόμη κι αν δεν λειτουργούν πλέον, μπορούν να δώσουν στοιχεία σχετικά με τα  μηνύματα και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης.
Στο «μικροσκόπιο» μπαίνει επίσης και η ηλεκτρονική αλληλογραφία της ούτως ώστε να διερευνηθεί εάν έψαχνε, μέσω διαδικτύου, τη θανατηφόρα ουσία.

Για το αίτημα της ανακρίτριας θα αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο έπειτα από πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Πολυκράτη, του εισαγγελικού λειτουργού που μαζί με την ανακρίτρια έστειλαν στη φυλακή την Πισπιρίγκου.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της ανάκρισης, αναμένεται να κληθούν άμεσα για να καταθέσουν ως μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές από  το Καραμανδάνειο της  Πάτρας, το Ωνάσειο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» , τα τρία δηλαδή νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε η μικρή Τζωρτζίνα. Επίσης, αναμένεται να εξεταστούν και πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της κατηγορούμενης, όπως και ο εν διαστάσει πλέον σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ