Πατούλης στον Realfm: Το ΕΣΥ χρειάζεται αιμοδότηση – Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

“Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε το σοβαρότερο κομμάτι της πανδημίας, την τρίτη φάση με πολλά περιστατικά πλέον να εισέρχονται επ’αφορμής και της μετάλλαξης του ιού, οπότε αυτό σημαίνει και μεγαλύτερη μεταδοτικότητα ίσως και νοσηρότητα. Ήδη λοιπόν έχουν μπει πολλά περιστατικά μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στα νοσοκομεία για να νοσηλευτούν και σε απλές κλίνες και σε ΜΕΘ. Υπήρξε ένα εθνικό κάλεσμα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας” δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Εμείς συνταχθήκαμε χωρίς δεύτερες ή τρίτες υποσημειώσεις, πάνω από όλα όταν υπάρχει μάχη και καλείται κάποιος να την δώσει, πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή. Γι’αυτό ακριβώς συνταχθήκαμε σε αυτό το κάλεσμα, δηλώσαμε στους συναδέλφους ότι δεν θέλουμε επιστράτευση αλλά συστράτευση. Υπήρξε μια συμμετοχή τουλάχιστον 67 γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων από την Αθήνα, τους οποίους ευχαριστούμε, όμως είδαμε και σήμερα να υπάρχει η επιστράτευση για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η μάχη, γιατί πάνω από όλα έχει σημασία ο ασθενής” περιέγραψε.

“Το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται αιμοδότηση, σίγουρα υπάρχουν ανάγκες για προσλήψεις. Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν ακόμα και ειδικευόμενοι που χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν μέσα στο ΕΣΥ. Χρειάζεται να δώσουμε τη μάχη χωρίς υποσημειώσεις, ο καθένας με τη δική του ευθύνη και με το κάλεσμα που έδωσε η πατρίδα μέσω της πολιτείας” τόνισε. “Έχουν δίκιο σε αυτό, με την έννοια ότι υπήρξε μια μεγάλη ροή συνταξιοδοτήσεων τα τελευταία δύο, τρία χρόνια και υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, διαδικασίες που πράγματι είναι χρονοβόρες, αλλά κάποια στιγμή στην ανάγκη θα πρέπει να είναι πιο επισπευσμένες χρονικά” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ