Περιφέρεια Αττικής: Είμαστε δίπλα σε όσους πολίτες δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση

«Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής είναι διαρκώς δίπλα σε κάθε πολίτη, νοικοκυριό ή μικρομεσαία επιχείρηση, που οι αντοχές τους δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης», τονίζεται σε ανακοίνωση – απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα της Δύναμη Ζωής «Να επαναληφθεί το πρόγραμμα «Ρεύμα Για Όλους» προκειμένου «κανείς πολίτης να μην στερείται το ηλεκτρικό ρεύμα».

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια σημειώνει ότι στηρίζει με πράξεις όσους χρειάζονται. Αξιοποιώντας ιδίους πόρους αλλά και ευρωπαϊκά προγράμματα, για στήριξη του Δημόσιου Σύστηματος Υγείας με περισσότερα από 180 εκ. ευρώ. Και με 250 εκατ. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Επίσης μέσα από τη χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών της Περιφέρειας και των Δήμων στηρίζονται πάνω από 70.000 πολίτες.

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Ρεύμα για Όλους», που εφαρμόστηκε από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η Διοίκηση αναγνωρίζει ότι «ήταν θετικό» πλην «ασπιρίνη» σε μια ασθένεια που απαιτούσε ακόμη πιο δραστική θεραπεία. Χαρακτηρίζει «ξεκάθαρα παραπλανητικό», το τίτλο του προγράμματος αφού όπως σημειώνει «Η διάθεση 5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη αναγκών 30.000 νοικοκυριών ήταν «σταγόνα στον ωκεανό», μπροστά στην πραγματική ανάγκη καθώς αναλογούσαν150 – 170 ευρώ κατά μέσο όρο εφάπαξ, σε κάθε νοικοκυριό, όταν η ανάγκη για ρεύμα ήταν καθημερινή.

Η Περιφέρεια σημειώνει ότι δεν είναι δυνατός ο επανασχεδιασμός του προγράμματος καθώς δεν υπάρχει σχετική καταγραφή των ωφελουμένων και ότι οι ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας και οι μικρές επιχειρήσεις στην Αττική χρειάζονται ουσιαστική στήριξη. Κι όχι «φιλοδωρήματα». Επίσης η Περιφέρεια υπενθυμίζει ότι στο ζήτημα της ηλεκτροδότησης διατηρούνται σε ισχύ συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών από το Κεντρικό Κράτος και δηλώνει ότι είναι ανοικτή στο διάλογο με όλες τις παρατάξεις του ΠΕ.ΣΥ, «προωθώντας ρεαλιστικές κι αποτελεσματικές λύσεις, κι όχι επικοινωνιακά φληναφήματα».

Τέλος με την ανακοίνωσή της η ΔΖ καταθέτει διπλή κοινωνική πρόταση. Συγκεκριμένα ζητά, προς τη Διοίκηση της Περιφέρειας την άμεση επανάληψη του Προγράμματος της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής, «Ρεύμα για όλους», γιατί κανείς πολίτης δεν μπορεί να στερείται του βασικού κοινωνικού αγαθού που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Και δεύτερον, προς την κυβέρνηση με κατάθεση κοινής, από όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, πρότασης για την απαγόρευση της διακοπής όχι μόνο στο ρεύμα αλλά και στην ύδρευση, τις τηλεφωνικές υπηρεσίες και το διαδίκτυο των νοικοκυριών, ειδικά αυτών με παιδιά μαθητές όλων των τάξεων που κάνουν υποχρεωτικό μάθημα μέσω Webex.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ