Πάρις Κουρτζίδης για διαθήκη Γιώργου Τράγκα: Ό,τι είναι να διεκδικήσουμε ως κόμμα, θα το διεκδικήσουμε

Ο πρόεδρος του κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι”, Πάρις Κουρτζίδης, με νέα ανάρτησή του στο facebook, αναφέρθηκε στη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα, που έφυγε από τη ζωή στις 14 Δεκεμβρίου.

Στην ανάρτησή του ο κ. Κουρτζίδης παραθέτει μία σειρά ερωτημάτων όπως αν “υπάρχει άλλη διαθήκη που προβλέπει την οικονομική αυτοτέλεια και του Κινήματος; Και ποιος θα μπορούσε να την έχει ιδιοχείρως;”, αν “υπάρχει άλλη διαθήκη που προβλέπει τη σύσταση ιδρύματος “ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ” με σκοπό και να στεγάσει το δημοσιογραφικό του αρχείο, αλλά και να έχει φιλανθρωπικό έργο; Κάτι που αποκαθιστά τη μνήμη και την ειλικρίνεια του για τη θέλησή του να προσφέρει στον άνθρωπο και την ελληνική κοινωνία; Και εάν υπάρχει, ποιος μπορεί να την έχει αυτή την ιδιόχειρη διαθήκη; Έγιναν “μυστικές επισκέψεις” στο νοσοκομείο όσο ακόμα ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν διασωληνωμένος; Από ποια ή από ποιον;” και επισημαίνει: “Έχουν πολλή δουλειά να κάνουν οι Αρχές…”.

Επίσης στην ανάρτησή του εκφράζει την απορία του “γιατί επί 2,5 μήνες δεν βγήκε κανείς να πει – ενώ η μία πλευρά γνώριζε – ότι έστω υπάρχει μία διαθήκη του 2018. Η οποία μάλιστα τροποποιήθηκε από πληρεξούσιο, ποτέ με την παρουσία του ίδιου, δύο φορές”.

Η ανάρτηση του Πάρι Κουρτζίδη

«Εμείς δεν πιστεύουμε στον άξονα Δεξιάς – Αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον ρεαλισμό. Πιστεύουμε στην λογική. Πιστεύουμε στην ανθρωπιά. Πιστεύουμε στην δημοκρατία και την εννοούμε. Τοποθετούμαστε στο ριζοσπαστικό κοινωνικό κέντρο. Δεν είμαστε των άκρων. Δεν είμαστε υπερ-εθνικιστές, δεν είμαστε δήθεν, γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί υποκριτές και μειοδότες. Εμείς δεν χαρίζουμε δεξιά και αριστερά έννοιες, όπως είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η ελευθερία, η πατρίδα, η οικογένεια, ο χριστιανισμός, η φιλανθρωπία».
– «Μιλούσα τηλεφωνικά με τον Γιώργο Τράγκα όταν ήταν στο νοσοκομείο και έτσι μου εκμυστηρεύθηκε ότι είχε τακτοποιήσει τους πάντες και τα πάντα. Και μου το τόνιζε συνεχώς. Ρωτώ ευθέως λοιπόν: Υπάρχει άλλη διαθήκη που προβλέπει την οικονομική αυτοτέλεια και του Κινήματος; Και ποιος θα μπορούσε να την έχει ιδιοχείρως; Υπάρχει άλλη διαθήκη που προβλέπει τη σύσταση ιδρύματος ΄΄ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ΄΄ με σκοπό και να στεγάσει το δημοσιογραφικό του αρχείο, αλλά και να έχει φιλανθρωπικό έργο; Κάτι που αποκαθιστά τη μνήμη και την ειλικρίνεια του για τη θέλησή του να προσφέρει στον άνθρωπο και την ελληνική κοινωνία; Και εάν υπάρχει, ποιος μπορεί να την έχει αυτή την ιδιόχειρη διαθήκη; Έγιναν “μυστικές επισκέψεις” στο νοσοκομείο όσο ακόμα ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν διασωληνωμένος; Από ποια ή από ποιον; Έχουν πολλή δουλειά να κάνουν οι Αρχές…».
– «Είναι απορίας άξιον γιατί επί 2,5 μήνες δεν βγήκε κανείς να πει – ενώ η μία πλευρά γνώριζε – ότι έστω υπάρχει μία διαθήκη του 2018. Η οποία μάλιστα τροποποιήθηκε από πληρεξούσιο, ποτέ με την παρουσία του ίδιου, δύο φορές. Τι παιχνίδια είναι αυτά; Τι διαπραγματεύονται; Σας διαβεβαιώνω: Ό,τι είναι να διεκδικήσουμε ως κόμμα, ως κίνημα, θα το διεκδικήσουμε».
Πρόεδρος ΕΛΑ, 23/03/2022, συνεδρίαση Πολιτικής Επιτροπής, ξενοδοχείο Radisson, Πεδίον του Άρεως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ