Πάργα: Κίνδυνος – θάνατος ετοιμόρροπο κτίριο στο Καναλάκι τρία χρόνια μετά τον σεισμό  – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Ήταν Σάββατο 21 Μαρτίου του 2020 όταν η Πάργα «ταρακουνήθηκε» από σεισμό μεγέθους 5,6 Ρίχτερ. Από την καταγραφή που είχε πραγματοποιηθεί τότε από κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών, είχαν βρεθεί ζημιές σε 30 παλιά σπίτια, ενώ είχαν καταρρεύσει τοίχοι και οι κάτοικοι είχαν τρομοκρατηθεί.

Πολλά σεισμόπληκτα ακίνητα αποκαταστάθηκαν, όμως, όχι όλα. Κάτοικος του χωριού Καναλάκι Πρεβέζης κατήγγειλε μιλώντας στο enikos.gr, ότι σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της περιοχής, ένα παλιό κτίριο το οποίο στέγαζε κατάστημα, αποτελεί κίνδυνο – θάνατο για όποιον διέρχεται από το σημείο.

Σεισμόπληκτο κτίριο στην Πάργα

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε, το κατάστημα μοιάζει σχεδόν ετοιμόρροπο. Οι μισογκρεμισμένοι τοίχοι είναι έτοιμοι να πέσουν, πόρτες είναι «ξεχαρβαλωμένες», ενώ στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν πεταμένοι τσιμεντόλιθοι, σκουπίδια και μπάζα.

Εκτός από την επικινδυνότητα του κτιρίου, ταυτόχρονα αποτελεί και εστία μικροβίων. Σύμφωνα με τον κάτοικο της περιοχής, το ακίνητο βρίσκεται σε μια κεντρική πλατεία όπου κάθε απόγευμα συγκεντρώνονται παιδιά για να παίξουν, ενώ διέρχονται και πολλοί περαστικοί και αυτοκίνητα.

Σεισμόπληκτο κτίριο στην Πάργα

«Αν γίνει ακόμη ένας μικρός σεισμός ή συμβεί κάτι και υποχωρήσει ένα τοιχίο και τραυματιστεί κάποιος, για να μην πούμε κάτι χειρότερο, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Έχουν περάσει τρία χρόνια από τον σεισμό και ακόμα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια αποκατάστασης» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε:

Σεισμόπληκτο κτίριο στην Πάργα

«Έχουμε απευθυνθεί στον πρόεδρο της περιοχής και στον Δήμο Πάργας. Γνωρίζουν το πρόβλημα. Αυτό που μας λένε, είναι ότι θα έρθουν οι αρμόδιοι της Πολεοδομίας για αυτοψία, όμως, δεν έχει ασχοληθεί κανένας έως τώρα. Δεν γνωρίζω ποια είναι η διαδικασία και πόσο χρονοβόρα είναι, όμως, δεν είναι δυνατόν τρία χρόνια μετά τον σεισμό να μην έχει ασχοληθεί κάποιος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ