Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για να σπάσουν τα μπλόκα των αγροτών

Παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προκειμένου να διαπιστώσουν με τη συνδρομή της αστυνομίας εάν συντελείται το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών λόγω των μπλόκων των αγροτών. Επίσης, ζητά την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.

Η παραγγελία της κ. Κουτζαμάνη έχει ως εξής:

Προς

τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και

δι’ αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους

 

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από  τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ’ αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

 

 

Διαβάστε επίσης

Δεν υποχωρούν οι αγρότες στην Αχαΐα – Πολύωροι οι αποκλεισμοί των εθνικών οδών

Δεκάδες πρόσφυγες στο μπλόκο των Τεμπών – BINTEO

Στα χέρια οι αγρότες με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ