Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για δημοσίευμα με διαλόγους αστυνομικών με ποινικούς – Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στέλνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος δημοσίευμα σχετικά με μέλη παράνομων κυκλωμάτων, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει σήμερα διαλόγους «μεταξύ στελεχών των αστυνομικών αρχών και νονών της νύχτας, λαθρεμπόρων καυσίμων ή άλλων μελών του οργανωμένου εγκλήματος».

Στόχος, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους. Πρόκειται για SMS, ηχογραφημένες συζητήσεις και άλλες ηλεκτρονικές καταγραφές που έχουν εντοπιστεί, χωρίς να έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ, σε κινητά τηλέφωνα ή υπολογιστές υπόπτων για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες που έπεσαν θύματα «συμβολαίων θανάτου», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ