Παράνομη η απεργία σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ – Με 24ωρη απαντούν οι συνδικαλιστές

Παράνομη κρίθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στην αυριανή γενική πανελλαδική απεργία. Με 24ωρη απεργία απαντούν οι συνδικαλιστές.

Τα σωματεία, που είχαν εξαγγείλει στάσεις εργασίας, ενημερώθηκαν αργά το βράδυ για την απόφαση του δικαστηρίου και αποφάσισαν πως θα συμμετάσχουν καθολικά με 24ωρη απεργία. Αυτό σημαίνει ότι τόσο οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία όσο και στο μετρό (γραμμές 2 και 3) αναβαθμίζουν την κινητοποίηση και θα κάνουν τελικά 24ωρη απεργία, αντί των στάσεων εργασίας που είχαν ανακοινώσει.

Τα σωματεία θεωρούν ότι καλύπτοντα από την ΓΣΕΕ στην οποία ανήκουν και επικαλούνται για την απόφασή τους αυτή,  την ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας, η οποία «καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022». Τα σωματεία δηλώνουν πως η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, όταν αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Με το ίδιο σκεπτικό, οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν τη στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει και έτσι οι συρμοί θα κυκλοφορήσουν από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00, ενώ στη γραμμή 1 του μετρό (ΗΣΑΠ) τα δρομολόγια ομοίως θα πραγματοποιηθούν από τις 9:00 έως τις 17:00, όπως είχαν ανακοινώσει τα σωματεία.
Κανονικά θα πραγματοποιηθεί και η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ καθώς δεν κατέστη δυνατό να εκδικαστεί η προσφυγή της διοίκησης σήμερα.
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η στάση εργασίας και των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Οι ελεγκτές έτσι απέσυραν τη συμμετοχή τους και οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Νόμιμη ωστόσο κρίθηκε η 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) καθώς η κινητοποίησή τους δεν επηρεάζει το πρόγραμμα των πτήσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ