Τι λέει ο Παπαζάχος στο enikos.gr για τους σεισμούς: Είναι γνωστό ότι υπάρχει σεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό Κόλπο

Για την σεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό κόλπο μίλησε στο enikos.gr ο καθηγητής Σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος. «Είναι γνωστό για τον Κορινθιακό ότι υπάρχει σεισμικότητα. Ο σεισμός του 1995 δεν είναι μακριά. Ας επικεντρωθούμε στα μέτρα αντισεισμικής προστασίας. Δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση», μας είπε χαρακτηριστικά.

Κορινθιακός: Ανάρτηση του Άκη Τσελέντη μετά τους σεισμούς – «Η σεισμική ενέργεια κάποια στιγμή θα εκτονωθεί»

«Αν υπάρχει σημαντική ακολουθία μετασεισμική κοντά σε αστικό ιστό υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας που θα αξιολογήσουν το φαινόμενο. Δεν μπορεί να αναρωτιόμαστε σε κάθε ακολουθία ποτέ θα γίνει ο επόμενος σεισμός» τόνισε.

«Στον Κορινθιακό κόλπο υπάρχουν μετασεισμικές εξάρσεις. Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι θα γίνει κάποια στιγμή θα γίνει σεισμός εκεί και αυτό δεν είναι πρόγνωση είναι νόμος του ελληνικού κράτους αφού οι αντισεισμικές δράσεις στην περιοχή είναι υψηλές», τόνισε στο enikos.gr ο κ. Παπαζάχος.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί σεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό Κόλπο και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια από το Ξυλόκαστρο. Συγκεκριμένα, μέσα σε 12 ώρες καταγράφηκαν 10 σεισμοί, σύμφωνα με το EQGR, την ιστοσελίδα που αναφέρει με απόκλιση ελάχιστων δευτερολέπτων τους σεισμούς στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις καταγραφές οι σεισμοί ήταν μικρού μεγέθους, από 0,9 μέχρι 1,2 Ρίχτερ και είχαν επίκεντρο, είτε το Ξυλόκαστρο είτε τον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ξυλόκαστρου στον Κορινθιακό Κόλπο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ