Παπαζάχος για σεισμό στη Λέσβο: Δύσκολες οι επόμενες δύο εβδομάδες – Οι κάτοικοι πρέπει να προσέχουν

Δύσκολες αναμένεται να είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες στη Λέσβο σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστα Παπαζάχο, ο οποίος μίλησε για τον νέο σεισμό μεγέθους 4,8 Ρίχτερ που έγινε σήμερα στο νησί και επέστησε την προσοχή στους κατοίκους.

Σεισμός στη Λέσβο: «Κίτρινα» 9 σπίτια στην περιοχή του Μολύβου – Συνεχίζονται οι αυτοψίες

Ο κ. Παπαζάχος είπε στην ΕΡΤ3 ότι «η εξέλιξη της ακολουθίας είναι «φυσιολογική» καθώς συνεχίζει να δουλεύει πάνω σε ένα ενεργό ρήγμα με έναν παρόμοιο σεισμό πρακτικά. Δεν υπάρχει κύριος σεισμός, έχουμε μια ομάδα προσεισμών παρόμοιου μεγέθους. Θα είναι δύσκολες και οι επόμενες δύο εβδομάδες».

Ο ίδιος σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι μεγαλύτερο, απάντησε ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί ένας μεγαλύτερος σεισμός, καθώς πρόκειται για μια δύσκολη περιοχή» ενώ πρόσθεσε ότι ορισμένα κτίρια που έχουν πρόβλημα στατικότητας δεν πρέπει να κατοικούνται. Συνέστησε στους κατοίκους να είναι πιο προσεκτικοί.

Σεισμός στη Λέσβο: Ο Ευθύμης Λέκκας στο enikos.gr – Πού οφείλεται ο θόρυβος

Όπως τόνισε ο κ. Παπαζάχος, «η περιοχή έχει κακό ιστορικό, καθώς το 1967 ένας καταστροφικός σεισμός στο νησί, 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε οδηγήσει στον θάνατο 500 άτομα και είχε προκαλέσει τον τραυματισμό χιλιάδων. Η ιστορία της περιοχής ήταν βαριά τον 19ο αιώνα».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ3:

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Λέσβο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ