Πάπας Φραγκίσκος: Πότε θα επισκεφθεί την Ελλάδα

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος στις 4-5  Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες από το Βατικανό. Νωρίτερα, στις 2-3 Δεκεμβρίου ο Ποντίφικας θα επισκεφθεί την Κύπρο.

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου, καθώς είναι έντονη η επιθυμία του να επιστρέψει στο νησί μετά την επίσκεψή του το 2016. Πάντως, το Βατικανό δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το επίσημο πρόγραμμα του ταξιδιού.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πάπας θα έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα στην Ελλάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει συναντήσεις, μεταξύ των άλλων, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και με τους καθολικούς που ζουν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο Πάπας ακύρωσε την επίσκεψή του στη Μάλτα και στη Γλασκώβη, όπου θα διεξαχθεί η διεθνής σύνοδος για το κλίμα. Ωστόσο, θέλησε να τηρήσει την υπόσχεσή του να επισκεφθεί τη χώρα μας και την Κύπρο, παρά τη σχετικά πρόσφατη ανάρρωσή του από επέμβαση στο στομάχι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ