Παπαευαγγέλου: Αυτές οι πόλεις εμφανίζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο

Τις πόλεις της Ελλάδας όπου καταγράφεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την τακτική ενημέρωση.

Όπως επεσήμανε η κυρία Παπαευαγγέλου: “Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα παρουσιάζει σαφή σταθεροποίηση, ενώ εμφανίζει και ύφεση τις τελευταίες 15 ημέρες” και πρόσθεσε πως “σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΕΟΔΥ, ο δείκτης θετικότητας των εργαστηριακών ελέγχων έχει μειωθεί σταδιακά τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες από το 3,4 στο 2,4”.

Η ίδια είπε ότι τα self test συμβάλλουν στο να εντοπιστούν το 30% των νέων κρουσμάτων και προσέθεσε ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 35 έτη με σταθερή αύξηση των νέων κρουσμάτων στους άνω των 65 ετών.

Το θετικό, όπως σημείωσε, είναι ότι δεν αποτυπώνεται αύξηση των νέων κρουσμάτων στις μεγάλες πόλεις. Όπως υπογράμμισε, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη η πορεία της πανδημίας είναι ικανοποιητική.

Παπαευαγγέλλου: Πού χρειάζεται προσοχή

Η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της πανδημίας στις μεγάλες πόλεις καθώς τυχόν αύξηση των κρουσμάτων στις πυκνοκατοικημένες αυτές περιοχές θα επιβάρυνε σημαντικά το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας.

Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πόλεις με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο: “Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη, αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζουν αρκετές περιοχές στη χώρα: Αργολίδα, Αρκαδία, Ευρυτανία, Ροδόπη, Γιάννενα και κάποιες περιοχές στο Βόρειο Αιγαίο” τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ