Παπαδόπουλος στο enikos.gr: Σμήνος σεισμών στον Κορινθιακό – Η εικόνα το διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου

Για σμήνος σεισμών στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Ξυλοκάστρου κάνει λόγο ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μετά τον νέο σεισμό μεγέθους 3,6 Ρίχτερ στην περιοχή που έγινε πριν από λίγη ώρα.

«Στον θαλάσσιο χώρο του Ξυλοκάστρου βρίσκεται σε εξέλιξη σεισμική δραστηριότητα από τον Σεπτέμβριο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο σημερινός σεισμός που είχε μέγεθος 3,6 Ρίχτερ» τόνισε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο enikos.gr και πρόσθεσε:

«Ωστόσο δεν είναι ο μεγαλύτερος που έχει γίνει έως τώρα στη συγκεκριμένη ακολουθία. Ο μεγαλύτερος που είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ, έγινε πριν από περίπου έναν μήνα, στις 25 Σεπτεμβρίου».

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «συνολικά έχουν γίνει δεκάδες σεισμοί το διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Από αυτούς οι δονήσεις με μέγεθος 3 Ρίχτερ και πάνω είναι 14. Η συνολική εικόνα που μέχρι στιγμής εμφανίζεται με τη συγκεκριμένη ακολουθία δείχνει ότι μάλλον πρόκειται για ένα σμήνος σεισμών. Στο σμήνος έχουμε πολλούς σεισμούς με περίπου το ίδιο μέγεθος, χωρίς όμως να καταλήγει σε μεγαλύτερο ισχυρότερο σεισμό».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να αμελήσουμε την πολύ καλή παρακολούθηση και αξιολόγηση σε καθημερινή βάση ώστε να είμαστε βέβαια για την πορεία αυτής της σεισμικής ακολουθίας. Προς το παρόν δεν έχουμε περάσει την κόκκινη γραμμή της επικινδυνότητας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ