Παπαδόπουλος στο enikos.gr: Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου

Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου ζητεί ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μετά τον σεισμό μεγέθους 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αττική.

Σεισμός στην Εύβοια: Ο Λέκκας στο enikos.gr – «Γνωστό το ρήγμα»

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο enikos.gr «ο σεισμός έγινε στα Ψαχνά, στην Κεντρική Εύβοια, σε διαφορετική περιοχή από εκείνη που έδινε σεισμούς το προηγούμενο χρονικό διάστημα στη Νότια Εύβοια».

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο πρόκειται για άλλη εστία, «η οποία βρίσκεται κοντά στη Χαλκίδα και επειδή η ενεργοποίηση της νέας εστίας βρίσκεται κοντά σε μεγάλο αστικό κέντρο πρέπει να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου».

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια – Έγινε αισθητός στην Αττική

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «η εστία που έδωσε τον σεισμό δεν είναι ίδια με εκείνη των προηγούμενων σεισμικών δονήσεων στη Νότια Εύβοια, όμως, δεν είναι άγνωστη». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είχε δώσει ξανά σεισμό το 2003 μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.

Όπως διευκρίνισε «παρακολουθούμε τη μετασεισμική δραστηριότητα» και συμπλήρωσε ότι «δεν ξέρουμε ακόμα αν θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερο σεισμό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ