Το «φαινόμενο» Παντελής Παντελίδης – Επτά χρόνια από το δυστύχημα που «πάγωσε» την χώρα

Ήταν 18 Φεβρουαρίου του 2016 όταν η χώρα «πάγωσε» στο άκουσμα της τραγικής είδησης ότι ο Παντελής Παντελίδης είναι νεκρός.

Παντελής Παντελίδης: Συμπληρώθηκαν επτά χρόνια από τον θάνατό του – Το μήνυμα της Μίνας Αρναούτη

Ο δημοφιλής τραγουδιστής έχασε την ζωή του σε φρικτό τροχαίο δυστύχημα στα νότια προάστια. Το πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες.

Οι εκδηλώσεις αγάπης και οδύνης που ακολούθησαν τις επόμενες μέρες ήταν συγκλονιστικές. Χιλιάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια λαοθάλασσα κόσμου στο πλευρό της οικογένειάς του να τον αποχαιρετά και να το συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία στις 20 Φεβρουαρίου στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία.

Παντελής Παντελίδης: Συγκινεί ο αδελφός του – «Δεν ισχύει ότι ο χρόνος είναι γιατρός»

Παντελής Παντελίδης

Το «φαινόμενο» Παντελής Παντελίδης

Ο Παντελής Παντελίδης υπήρξε τραγουδιστής και τραγουδοποιός με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν «φαινόμενο». Αν και το νήμα της ζωής του κόπηκε ξαφνικά σε ηλικία 32 ετών, η καριέρα του ήταν «πυκνή».

Παντελής Παντελίδης: Σήμερα θα είχε γενέθλια – Η ανάρτηση της μητέρας του

Ήταν ο πρώτος τραγουδιστής που έγινε «φίρμα» από το διαδίκτυο και λατρεύτηκε από τον κόσμο. Απέκτησε φανατικούς θαυμαστές, έγινε πρώτο όνομα και στα νυχτερινά κέντρα που τραγουδούσε δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα.

Ο Παντελής Παντελίδης είχε γεννηθεί στις 23 Νοεμβρίου 1983 και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή το 2002 ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά πάντα μέσα του σιγόκαιγε η φλόγα της μουσικής. Έμαθε μόνος του να παίζει μουσικά όργανα και να γράφει τραγούδια και όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου αποφάσισε να παραιτηθεί από το στράτευμα (2013) και να ακολουθήσει καριέρα τραγουδιστή.

 Η επιτυχία μέσω YouTube

Η γνωριμία του με το μεγάλο κοινό ξεκίνησε μέσω YouTube, παρουσιάζοντας δικά του τραγούδια, τα οποία τα συνόδευε με την κιθάρα του. Σύντομα τα βίντεο που αναρτούσε έγιναν «viral» και ήταν πια θέμα χρόνου η εμφάνισή του στη δισκογραφία.

«Δεν ταιριάζετε σου λέω»: Το πρώτο βίντεο με την τεράστια απήχηση που τον έκανε γνωστό

Ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 κι έγινε διπλά πλατινένιος. Ξεχώρισαν τα κομμάτια «Δεν ταιριάζετε σου λέω», «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», και «Λιώμα σε γκρεμό», που τραγουδήθηκαν πολύ.

Το πολυπλατινένιο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε δυο χρώματα»

Τον Οκτώβριο του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του – πολυπλατινένιο και αυτό – με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα», από το οποίο ξεχώρισαν τα τραγούδια «Όνειρο Ζω», «Είχα Κάποτε Μια Αγάπη», «Τέτοια Αγάπη Δεν Αξίζω», «Δε Συγχωρώ» και «Δεύτερη Φορά».

Ακολούθησαν οι δίσκοι «Πανσέληνος και κάτι – Εισ-Πνοή [Α’ Μέρος]» (Νοέμβριος 2014), με την επιτυχία «Σκούπισε Τα Πόδια Σου Και Πέρασε» και Πανσέληνος και κάτι – Εκ-Πνοή [Β’ Μέρος]» (Απρίλιος 2015).

Δικά του τραγούδια του ερμήνευσαν ο Γιάννης Πλούταρχος («Ναρκοπέδιο η ζωή μου»), η Ειρήνη Παπαδοπούλου («Ο καινούριος έρωτάς σου»), η Πάολα («Τώρα Σέρνεσαι»), η Ελένη Χατζίδου («Χειρότερα») και η Αμαρυλλίς («Διαταγές»). Με τον Βασίλη Καρρά ερμήνευσε σε ντουέτο το τραγούδι του «Για τον ίδιο άνθρωπο μιλάμε».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ