Πανόρμου: Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει ότι αστυνομικοί προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητο

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. τις καταγγελίες πολιτών ότι αστυνομικοί της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” που επέβαιναν σε δίκυκλα χτύπησαν με γκλοπ σταθμευμένο όχημα, στην Πανόρμου, προκαλώντας ζημιές στο όχημα. Σχετικό βίντεο δημοσιεύτηκε στα social media το βράδυ της Δευτέρας και έγινε viral μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από έρευνα “διαπιστώθηκε ότι η φθορά στο συγκεκριμένο όχημα είχε προκληθεί σε προγενέστερο χρόνο και ουδεμία εμπλοκή έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις”.

Αναλυτικά, η αστυνομία αναφέρει πως “δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινές αναρτήσεις ιστοσελίδων περί ‘πρόκλησης φθοράς σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Πανόρμου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ’. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η φθορά στο συγκεκριμένο όχημα είχε προκληθεί σε προγενέστερο χρόνο και ουδεμία εμπλοκή έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις”.

Σημειώνεται ότι το το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκε ένταση στην Πανόρμου μεταξύ ομάδας ατόμων και αστυνομικών της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι περίπου 100 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις εικόνες αστυνομικής βίας, που σημειώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την Κυριακή, και σκόπευαν να κάνουν πορεία προς τη ΓΑΔΑ. Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση κρότου – λάμψης και διέλυσαν τη συγκέντρωση, προχωρώντας και σε προσαγωγές, όπως υποστηρίζουν.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., “άτομα επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και κροτίδα, σε αστυνομικούς της Ομάδας ‘ΔΡΑΣΗ’ που περιπολούσαν παραπλεύρως, για την επιτήρηση των Γραφείων της “Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών”. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και έγιναν οκτώ προσαγωγές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ