Από το βουνό του Αριστοτέλη μέχρι τη μοναστική πολιτεία του Άθω και από τις ελληνικές όχθες της Μεσογείου μέχρι τις αλησμόνητες πατρίδες, τα αρώματα και οι γεύσεις μιας ιδιαίτερης κουζίνας ετοιμάζονται να κατακλύσουν τη Χαλκιδική.
Ο λόγος για το “γαστρονομικό πανηγύρι” -όπως το χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές- (Mount Athos Area Gourmet) το οποίο θα διαρκέσει φέτος έναν ολόκληρο μήνα, από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Με την υπογραφή της σεφ Ντίνας Νικολάου, η φετινή διοργάνωση, που στόχο έχει να συνδυάσει τη γαστρονομία με τον πολιτισμό και να προσελκύσει τουρισμό στην περιοχή, θα αναπτυχθεί σε πέντε γαστριμαργικούς πυλώνες, οι οποίοι αξιοποιούν στο έπακρον τις πλούσιες σοδειές, τους αμπελώνες και τα βιολογικά προϊόντα της περιοχής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, οι πέντε πυλώνες, που θα αναπτυχθούν κατά σειρά, είναι οι εξής: “Βοτανολογώντας το Βουνό του Αριστοτέλη” (15-20 Μαΐου), “Με την ευλογία του Αγιορείτικου Κόλπου” (21-27 Μαΐου), “Η Μοναστηριακή Κουζίνα” (28 Μαΐου-3 Ιουνίου), “Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων” (4-10 Ιουνίου) και “Mediterranean Gourmet” (11-15 Iουνίου).
Λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξή του θα ταξιδέψει στο Βουκουρέστι και στο Μόναχο, ενώ η γαστρονομική περιοδεία του θα συνεχισθεί ολόκληρο τον χρόνο σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.