Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ορκίστηκε ο φοιτητής που δεν μπορούσε να πάρει πτυχίο λόγω χρέους

Ορκίστηκε τελικά την Τετάρτη ο φοιτητής που δεν του έδιναν το πτυχίο επειδή χρωστούσε…150 ευρώ στην Εστία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Η ορκωμοσία του έγινε σε πανηγυρικό κλίμα, με επευφημίες από συμφοιτητές του.

Αντιδράσεις για τον φοιτητή που δεν του δίνουν το πτυχίο λόγω χρέους: Τι είπε στον Realfm – Η απάντηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το θέμα είχε αναδείξει το enikos.gr και ο Realfm 97,8. Ο Λαυρέντης Κουρελάς, φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είχε περιγράψει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, ζητώντας να δοθεί λύση.

Πηγή φωτό: 902

Ο κ. Λαυρέντης Κουρελάς μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή είχε τονίσει ότι «κάθε χρόνο οι φοιτητές που μένουν στην εστία του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας πληρώνουν 150 ευρώ τον χρόνο για δίκλινο δωμάτιο και 400 ευρώ τον χρόνο για μονόκλινο».

Φοιτητής δεν μπορεί να πάρει το πτυχίο του λόγω χρέους 150 ευρώ στην εστία – Τι λέει στο enikos.gr

Όπως είχε πει ο κ. Κουρελάς, «εδώ και χρόνια στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπάρχει ένας απαράδεκτος κανονισμός που λέει ότι οι φοιτητές με μηδενικό ή χαμηλό εισόδημα πρέπει να πληρώνουν κάθε χρόνο τα παραπάνω ποσά και ειδικά σε μια περίοδο κρίσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το προηγούμενο διάστημα πετούσαν φοιτητές που δεν είχαν να πληρώσουν έξω από τις εστίες» Όπως είχε αναφέρει, πριν από τρία χρόνια πέθανε ο πατέρας του ενώ η μητέρα του νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης έπειτα από εργατικό ατύχημα πριν από 4 μήνες.

«Μέσα σε όλα αυτά που τραβάω έχω εμπόδιο και το Πανεπιστήμιο να μην μου δίνει το πτυχίο λόγω του χρέους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρελάς.

Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι «χρειάζεται να μου δώσουν το έγγραφο της Φοιτητικής Μέριμνας που βεβαιώνει ότι έχω εξοφλήσει όλα τα χρέη μου για να μπορέσω να ορκιστώ και να πάρω το πτυχίο».

 

Η απάντηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Απάντηση στον φοιτητή του πρώην ΤΕΙ Λάρισας, Λαυρέντη Κουρελά, είχε δώσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στην απάντησή του είχε αναφέρρει ότι «με βάση τον κανονισμό των εστιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα η ετήσια συνδρομή για να διαμείνει κάποιος στη συγκεκριμένη εστία είναι 150 ευρώ. Η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση του κ. Κουρελά έχει ληφθεί υπόψη και έχουν γίνει οι σχετικές εκπτώσεις με βάση τον κανονισμό.

Ο κ. Λαυρέντης Κουρελάς έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του, υπέβαλε πρόσφατα πριν από ένα μήνα αίτημά του να πάρει πτυχίο και οφείλει 105 ευρώ. Συγκεκριμένα, παρέδωσε την πτυχιακή του εργασία στις 4/7/2022, δεν υπέβαλε αίτημα για ορκωμοσία τον Ιούλιο και ζήτησε εγγράφως να συμμετέχει στην ορκωμοσία στις 1 Νοεμβρίου.

Αν πράγματι ο κ. Κουρελάς αδυνατεί και πληρώσει το ποσό των 105 ευρώτο αίτημά του θα ρυθμιστεί από το ίδρυμα.

Το αίτημά του όμως να καταργηθεί για όλους τους φοιτητές το «χαράτσι» όπως επικαλείται, κατά παράβαση του κανονισμού, δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Το σύνολο των εστιακών φοιτητών γνωρίζει το συμβολικό κόστος της ετήσιας συνδρομής και ανταποκρίνεται στην υποχρέωση αυτή».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ