Παναγής Γαλιατσάτος: Αν όλα πάνε καλά η πανδημία θα τελειώσει σε έξι με οκτώ μήνες

«Πρέπει να μετατρέψουμε τον κορονοϊό σε κρύωμα και μπορούμε, αν κάνουμε το εμβόλιο και αν χρησιμοποιούμε μάσκες προστασίας», είπε ο Παναγής Γαλιατσάτος, Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Νοσοκομείο «Johns Hopkins», συνομιλώντας με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας σε ενδημική φάση ο καθηγητής τόνισε: “Δεν θα πάμε πίσω στο 2019. Απλά θα ξέρουμε πως να ζήσουμε με τον Covid. Έχουμε τις μάσκες, τις ΚΝ95, υψηλής προστασίας, για να μην κολλήσουμε και τα εμβόλια για να μην νοσήσουμε βαριά. Αν θέλουμε να νικήσουμε να νικήσουμε τη φύση αυτά τα δύο είναι τα εργαλεία”.

Σε ερώτηση για το πότε εκτιμά ότι θα έρθει το τέλος πανδημίας ο κ. Γαλιατσάτος υπογράμμισε: “Αν πάνε όλα καλά, όχι μόνο στην Ελλάδα, ή στην Κύπρο ή την Αμερική, αλλά σε όλο τον κόσμο, πιστεύω ότι η πανδημία σε έξι με οκτώ μήνες θα τελειώσει. Ο κορονοϊός θα μείνει. Το σημαντικό είναι να γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί σε όλες τις χώρες για να μην δημιουργηθούν χειρότερες μεταλλάξεις”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ