Παιδόφιλος στην Ομόνοια: «Νόμιζε ότι είχε επικοινωνήσει με ενήλικη» – Τι λέει στο enikos.gr ο δικηγόρος του

Τη δίκη του εκδοχή για τα όσα τού προσάπτονται δίνει μέσω του δικηγόρου του ο 63χρονος παιδόφιλος, ο οποίος κατηγορείται πως προσέγγιζε ανήλικες.

Παιδόφιλος στην Ομόνοια: «Έβαζε αγγελίες για να κάνει έρωτα με κοπέλες – Ζητάμε χίλια συγγνώμη» λέει ο αδελφός του

Του Μίλτου Σακελλάρη

Ο δικηγόρος του, Βασίλης Νουλέζας, αναφέρει στο enikos.gr πως «ο εντολέας του αρνείται τη κατηγορία. Νόμιζε ότι είχε επικοινωνήσει με ενήλικη γυναίκα, καθόρισαν συνάντηση στο κέντρο Αθηνών. Εκεί δέχθηκε αναίτια επίθεση, ξυλοκοπήθηκε με πρωταγωνιστή τον πατέρα της ανήλικης. Η οργή δεν δικαιολογεί την αυτοδικία και το δημόσιο λιντσάρισμα.  Διαφωνώ πλήρως».

Ομόνοια: Αυτός είναι ο 63χρονος παιδόφιλος που συνελήφθη – Πώς τον παγίδευσαν οι γονείς της ανήλικης

Επιπλέον τόνισε πως: «Θα υποβληθεί μήνυση για το συμβάν. Η εικόνα αυτή με ενόχλησε σφόδρα και όσοι επιδοκίμασαν αυτήν την αντίδραση. Δεν ταιριάζει με τον νομικό πολιτισμό μας. Δεν είχε καμία πρόθεση για ασελγή πράξη σε βάρος της ανήλικης. Εξεπλάγην όταν την είδε, προσπάθησε εις μάτην να εξηγήσει ,αλλά δέχθηκε επίθεση. Δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε τέτοιες συμπεριφορές. Υπάρχει Δικαιοσύνη όπου καταγγέλλουμε κάθε αξιόποινη πράξη. Κανείς δεν μπορεί να παίρνει τον νόμο στα χέρια του».

«Δεν αναζητεί ανήλικες όπως γράφτηκε» υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Ο κ. Νουλέζας ανέφερε ακόμη στο enikos.gr ότι «ο εντολέας μου νοσηλεύτηκε και είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Κανόνες ζούγκλας δεν θα επικρατήσουν. Είμαστε κράτος δικαίου. Η διωκόμενη πράξη του τιμωρείται αν η ανήλικη είναι κάτω των 15, έχει τελεστεί  κατ’ επανάληψη και ακολούθησε συνάντηση με ποινή έως 3 έτη έχει πλημμεληματικό χαρακτήρα. Δεν αναζητεί ανήλικες όπως γράφτηκε. Βέβαια δεν έχω διαβάσει την δικογραφία. Αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελική και θα ζητήσω τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Ευθύνη φέρουν και οι γονείς που επιτρέπουν στα ανήλικα παιδιά ανεξέλεγκτη πρόσβαση στην τεχνολογία με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό λέγεται πλημμελής άσκηση γονεϊκών καθηκόντων. Αν τέλεσε αδίκημα θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη όχι στο πλαίσιο τηλεοπτικής δίκης. Δεν θα το επιτρέψω να καταργηθεί το τεκμήριο της αθωότητας».

Επιπρόσθετα ο δικηγόρος του παιδόφιλου υπογράμμισε ότι: «Όταν ένα ανήλικο παιδί προσεγγίζεται από έναν επικίνδυνο παιδεραστή, ευθύνη έχει πρωτίστως όποιος ασκεί τη γονική μέριμνα. Θα δώσουμε εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη. Έχω ζητήσει να αυστηροποιηθεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, να μην απολύονται με ευεργετικές διατάξεις οι παιδόφιλοι. Πάσχουν από ψυχικό νόσημα, χρειάζονται ψυχοθεραπεία δεν αρκεί ο εγκλεισμός. Υπάρχει στρεβλή αντίληψη στην Ελλάδα δυστυχώς γι’ αυτό το φαινόμενο που προσλαμβάνει επιδημικές διαστάσεις. Ο εντολέας μου κατάγεται από καλή οικογένεια που έχει συγκλονιστεί. Δεν έχει αποκτήσει δικά του παιδιά. Πράγματι είχε εφήμερες σχέσεις, δεν προσπάθησε όμως να δελεάσει με χρήματα ανήλικες όπως γράφεται ανακριβώς.

Στην Κόρινθο καλείται να δώσει εξηγήσεις για lexotanil που βρέθηκαν στο σπίτι όπου μένει ο 60 χρόνος αδελφός του που πάσχει από χρόνια κατάθλιψη και τα κατείχε με νόμιμη ιατρική  συνταγή. Το μείζον είναι ότι η 12χρονη τον αναγνώρισε και μάλλον θα κληθεί από την 33η Ανακρίτρια Αθηνών να απολογηθεί για βιασμό ανήλικης κινδυνεύοντας να κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε το τεκμήριο αθωότητας».

Ο δικηγόρος, Βασίλης Νουλέζας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ