Παιδική παχυσαρκία-Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη των γονιών

Παιδική παχυσαρκία-Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη των γονιών

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας (Π.Ο.Υ), το 2010, το πλήθος των υπέρβαρων παιδιών στην ηλικία των 5 ετών, άγγιζε τα 35 εκατομμύρια στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ παγκοσμίως υπολογιζόταν να είναι 42 εκατομμύρια.

Και αν αναρωτιέστε, πόσα από αυτά τα παιδιά θα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το βάρος τους στα επόμενα χρόνια, τότε η απάντηση είναι αποκαρδιωτική. Το πιθανότερο είναι να γίνουν υπέρβαροι ενήλικες ή ακόμα και παχύσαρκοι, κινδυνεύοντας να εμφανίσουν προβλήματα υγείας συντομότερα από τους φυσιολογικού βάρους συνομήλικούς τους.

Οι απορίες πολλών συνοψίζονται στα εξής: γιατί ο σύγχρονος γονιός είναι απλός θεατής ή ακόμα και ενορχηστρωτής αυτής της κατάστασης; Γιατί στις μέρες της πληροφόρησης, τα παιδιά μας συνεχίζουν να απειλούνται από την παχυσαρκία; Γιατί ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προβάλουν συχνά το πρόβλημα, εμείς καθόμαστε άπραγοι στον καναπέ μας;

Το πρόβλημα του βάρους των παιδιών μας οφείλεται κυρίως στις δικές μας λανθασμένες διατροφικές αντιλήψεις. Ας δούμε μερικές.

Το έτοιμο μπιφτέκι, είναι μεν ένα γρήγορο γεύμα αλλά γίνεται ακόμα γρηγορότερο όταν το αγοράζω έτοιμο από το κρεοπωλείο/super market. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι οι θερμίδες και το αλάτι μπορεί να είναι και κατά 50% περισσότερες απ’ οτι όταν το φτιάξεις εσύ;

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ